انتقاد از عدم مینروبی مناطق کردنشین در ایران، در حاشیه مراسم پخش فیلم «ده ماینر» که با حضور سفیر سوئد در بلژیک برگزار شد، منجر به فحاشی و درگیری فیزیکی یک استاد دانشگاه ایرانی با یک فعال حقوق بشر منتقد ایران شد.
به گزارش العربیة.نت، شامگاه پنجشنبه 2 می 2018 مراسم نمایش فیلم «ده ماینر» با حضور سفیر سوئد در بلژیک، کارگردان فیلم و نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه مینروبی مناطق جنگزده برگزار شد. سوال یک فعال حقوق بشر درباره میدانهای مین در مناطق مختلف استان کردستان، واکنش شدید یک استاد دانشگاه ایرانی به نام ابوالفضل بهشتی را در پی داشت و منجر به درگیری فیزیکی و دشنام او به دختر جوانی که این سوال را مطرح کرده بود، شد.
فیلم ده ماینر (The Deminer) داستان یک افسر کُرد به نام فاخر برواری است که به تنهایی هزاران مین به جای مانده در مناطق جنگی را خنثی میکند. این فیلم را هوجیر هیروری، کارگردان کُرد سوئدی در سال 2017 کارگردانی کرده است.
پس از نمایش فیلم و در جلسه پرسش و پاسخ شیما سیلاوی فعال حقوق بشر عرب اهوازی از نماینده سازمان ملل پرسید که چرا میدانهای مین در مناطق کردنشین، که هر از چندگاه جان یک یا چند کودک را گرفته یا آنها را مجروح میکند، مینروبی نمیشود؟
هوجير هيروری در پاسخ به این سوال گفت: «جمهوری اسلامی به دليل اينكه اين قربانيان كرد هستند، اهميتی به پاكسازی نمیدهد. اين بیاهمیتی را ميتوان از رفتارشان با قربانيان زلزله اخير كوردستان ديد كه هنوز بیسرپناهند».
این سوال با واکنش ابوالفضل بهشتی استاد دانشگاه ایرانی در رشته روابط بين الملل و اقتصاد انرژی مواجه شد. بهشتی علاوه بر به کار بردن الفاظ توهینآمیز، به این فعال حقوق بشر حملهور شده و با او به شکل فیزیکی درگیر شد. در پی این اتفاق، افراد حاضر در محل برگزاری مراسم مداخله کرده و به غائله فیصله دادند.
شیما سیلاوی یکی از فعالان حقوق بشر عرب اهوازی است و در زمینه حقوق ناپدیدشدگان اجباری، اقلیتها، قومیتها و محیط زیست فعالیت میکند. او همچنین دختر یوسف سیلاوی است که در سال 2009 از سوی نهادهای امنیتی ایران ربوده شده و تا کنون اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست. پیش از این سازمان عفو بینالملل خواستار اقدام فوری مقامات ایران برای مشخص شدن سرنوشت یوسف سیلاوی شده بود.