رئیس سازمان بسیج دانشآموزی ایران، از تشکیل گردانهای سایبری دانشآموزی با آنچه "هدف آموزش نقشآفرینی سایبری به دانشآموزان" نامید، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران ایران، "علی صابرماهانی" گزارش کرده است که به دانشآموزان آموزش داده میشود که " هرکدام از آنها خود یک افسر جوان در عرصه فضای مجازی هستند که میتوانند در آن نقشآفرین باشند."
ماهانی در خصوص "برنامههای این سازمان برای حضور در شبکههای اجتماعی و آشنایی دانشآموزان با آسیبهای آن"، اظهار داشت: در سازمان بسیج دانشآموزی قسمتی به نام شورای فضای مجازی ایجاد کردهایم.
صابرماهانی ادامه داد: دورهای را به صورت اختصاصی برای دانشآموزان در فضای مجازی ایجاد کردهایم که این دوره پنج روزه تابستان سال جاری با عنوان «اینجا مرکز عالم است»، برگزار شد. در این طرح به دانشآموزان اعلام میکنیم که هرکدام از آنها خود یک افسر جوان در عرصه فضای مجازی هستند که میتوانند در آن نقشآفرین باشند.
رئیسسازمان بسیج دانشآموزی با اشاره به محتوای آموزشی فضای مجازی، عنوان کرد: بیشتر آشنایی دانشآموزان با خود فضای مجازی است که چطور از محتوای آن استفاده کرده و آموزشهای لازم را نیز به دوستان خود منتقل کنند.
صابرماهانی با بیان اینکه در سطح کشور گردانهای سایبری را با حضور دانشآموزان راهاندازی کردهایم، گفت: 200 دانشآموز از سراسر کشور را به صورت متمرکز و در دوره متوسطه دوم آموزش دادهایم که اساتید این دورهها از اساتید برتر فضای مجازی هستند و هر استان نیز به سمت ایجاد یک گردان سایبری حرکت میکند.
سرتیپ دوم پاسدار بهروز اثباتی؛ فرمانده قرارگاه مجازی ستاد کل نیروهای مسلح ایران پیش از در گفتگو باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن رد این موضوع که ایران ارتشی سازمان یافته به منظور تهاجم سایبری به دیگر کشورها تشکیل داده، گفته بود: اساساً طرح این موضوع از سوی آمریکاییها بود چرا که آنها میخواستند با این ادعا بهانهای برای اقدامات تجاوزکارانه خود در فضای مجازی ضد کشورمان بتراشند. اگر چه در کشور ما ساز و کاری برای دفاع و پاسخ گویی مناسب به تهاجمات سایبری وجود دارد اما ما اساساً هیچ گاه ارتشی سازمان یافته و رسمی در فضای مجازی تشکیل نداده ایم.
سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رئیس "سازمان پدافند غیر عامل" این کشور نیز در همین رابطه گفته بود: این که سایت هایی مدعی اند که ارتش سایبری ایران هستند ادعایی است که باید خودشان به آن پاسخ دهند اما ما در مجموعه پدافند غیر عامل کشور ساختاری با این عنوان نداریم و صرفاً به مقوله پدافند سایبری میپردازیم.
این انکار در حالی انجام میشود که اظهار نظرهای رسمی و غیر رسمی بیشمار بینالمللی درباره حملات سایبری ایران به پایگاه و مراکز مختلف در سرتاسر جهان، صورت گرفته است. در یک مورد سایت خبری "تابناک" گزارش کرده دولت آمریکا هفت شهروند ایرانی را به دلیل اینکه در فاصله 2011 تا 2013، یک سد را در ایالات متحده آمریکا مورد هجوم قرار دادهاند، تحت تعقیب قرار داد. دولت آمریکا اعلام کرد این حکومت ایران است که این حملات را سازماندهی کرده است. "لورتا لینچ" دادستان کل آمریکا در یک نشست خبری صدور کیفرخواست علیه هکرهای ایرانی را رسما اعلام کرد و گفت: حملات مذکور تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا هستند.
دو ماه پیش، منابع خبرى آگاه، به "العربيه.نت" گفتند كه فرمانده سابق ارتش سایبری ایران ، محمد حسين تاجيک، در عملیاتى توسط نهادهايى در داخل وزارت اطلاعات، در تير ماه گذشته به قتل رسیده است. به گفته اين منابع نزديک به شخص مقتول، محمدحسین تاجیک متولد ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۰ (۱۸ سپتامبر ۱۹۸۱)، که از دانشجویان نخبهی ایران در رشتهی فیزیک بود، در ساعت ۱۵ بعد از ظهر روز سه شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۵ (۷ ژولای) با حضور پدرش و یکی از کارکنان حفاظت اطلاعات وزارت اطلاعات در منزل خود واقع در شرق تهران به قتل رسیده است.