يک جوان دانشجوی عرب اهوازی که برای تامین مخارج خود، گلفروشی میکرد، از سوی ماموران اجرائیات شهرداری اهواز مورد هجوم قرار گرفته و شدیدا مجروح شد.
به گزارش فعالان حقوق بشری اهوازی "علیرضا سواری" دانشجوی دانشگاه آزاد در ورودی قبرستان بهشت آباد اهواز، گلفروشی میکرد. ماموران شهرداری با حضور در محل، اقدام به جمعآوری و مصادره بساط و مایملک دستفروشان و ضرب و شتم آنها کردند.

شاهدان محلی میگویند: علیرضا سواری بارها از ماموران درخواست کرده که گلهای او را پس دهند و او نیز در مقابل بلافاصله محل را ترک خواهد کرد. علاوه بر اینکه درخواست و التماس این جوان اهوازی به جایی نرسید، یکی از ماموران اجرائیات منطقه هشت شهرداری اهواز به نام "میلاد علاسوند" که برادر "پیمان علاسوند" معاون شهرداری منطقه سه و از نزدیکان "رامی علاسوند" یکی از اعضای شورای شهر اهواز است، با حمله به او، این گلفروش را از ناحیه سر، صورت و سینه به شدت مجروح کرد. از سوی دیگر و پس از مشارکت سایر ماموران در ضرب و جرح این جوان، علی سواری با قیچی که برای بریدن گلها از آن استفاده میکرد، به دفاع از خود پرداخت. در نتیجه این درگیری، هر دو طرف هماکنون در مراکز درمانی تحت درمان قرار دارند.
پیش از این هم برخورد شدید ماموران شهرداری با دستفروشان منجر به درگیری و روی دادن اتفاقات مشابه شده بود. در یکی از این رویدادها، "سامان سیدی" مسئول اجرائیات شهرداری اهواز که بارها به دستفروشان بی حرمتی کرده بود و آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده بود، زخمی شد.

استخدام بیرویه مهاجران غیرعرب در اهواز و بالا رفتن نرخ بالای بیکاری موجب روی آوردن تعداد زیادی از جوانان عرب اهوازی به دستفروشی برای امرار معاش شده و این در حالی است که تعداد زیادی از صنایع ملی و مهم کشور در مرکز استان قرار دارند اما به دلیل استخدام نیروهای غیربومی، نیروی انسانی استان بیکار ماندهاند.
"جواد کاظمی نسب الباجی"، نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس ایران درباره استخدام نیروی های غیربومی در استان، پیش از این گفته بود: مسئولان باید پاسخگو باشند که چرا فرصت شغلی ایجاد نکردهاند و چرا شاهد ورود بی رویه نیروی کار غیربومی به استان هستیم.
"علی ساری" دیگر نماینده اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس ایران نیز گفته: استخدام غیربومی ها محصول انتصاب مدیران غیربومی است و افزوده بود: بستر نخست وجود مدیران غیربومیای است که در جذب پیمانکاران غیربومی تلاش مضاعفی دارند و بدین گونه راه را برای استخدام افراد غیربومی هموار می کنند و تنها چاره این است که در این بخش از پیمانکاران بومی به شکل اساسی حمایت شود.
ساری توضیح داده بود: در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری نیز اکثر پیمانکاران غیربومی هستند و اشتغال ۹۰ درصدی افراد بومی حقیقت ندارد و بومی بودن شاغلان این طرح «بومی کلیشهای» و در مشاغل سطح پایین است.

در سالهای گذشته و در حادثهای که واکنش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل را نیز برانگیخت، ماموران شهرداری محمره (خرمشهر) دکه میوه فروشی یونس عساکره را مصادره کردند و مانع ادامه کسب و کار وی شدند که باعث شد وی خود را در ساختمان شهرداری این شهر به آتش بکشد.
علیرغم وعدههای مکرر فرماندار و شهردار اهواز برای ساماندهی دستفروشان و ساخت یک بازارچه مناسب برای آنان، تا کنون اقدام اساسی در این زمینه صورت نگرفته است.
فعالان عرب اهوازی دولت مرکزی ایران را متهم میکنند که در چارچوب طرح تغییر بافت جمعیتی اکثریت عرب در منطقه به طور عمد از استخدام کارجویان عرب امتناع ورزیده تا آنها را مجبور به مهاجرت کرده و در مقابل اکثریت مشاغل به کارجویان غیربومی تازه مهاجر به استان داده میشود.