جعفر شجونی عضو تشکل اصولگرای جامعه روحانیت تهران، علت رد صلاحیت حسن خمینی نوه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران را، ملاقات با زندانیان سیاسی عنوان کرد که از زندان آزاد میشوند. او در عین حال حسن خمینی را «مجتهد» میداند.
«اجتهاد» اصلیترین شرط برای نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری است؛ نهادی که بنا بر قانون اساسی ایران، وظیفه انتخاب رهبر و نظارت بر عملکرد و او نهادهای تحت امرش را دارد.
حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، از ثبتنام کنندگان برای نامزدی در انتخابات پیش روی مجلس خبرگان رهبری ایران بود.
شورای نگهبان قانون اساسی اما ابتدا او را برای شرکت در امتحان اجتهاد دعوت کرد که او در این امتحان حاضر نشد. با وجود اینکه شماری از مراجع تقلید به شورای نگهبان برای تایید صلاحیت حسن خمینی فشار آوردند و تاکید کردند که او مجتهد است، اما این شورا که زیر نظر علی خامنهای رهبر ایران فعالیت میکند، در آخرین بررسی هم نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را رد صلاحیت کرد.
جعفر شجونی در مصاحبه با روزنامه «کیهان لندن» که سهشنبه ۱۶ فوریه منتشر شده، در این باره گفته است: «مسلّم است که حسن آقای خمینی مجتهد است؛ دارد تدریس میکند... بعد از فتنهی ۸۸ وقتی زندانیان آزاد میشدند حسن آقا میرفتند به دیدن آنها! خُب تو داری تیشه به ریشه خودت میزنی، در رژیم سابق هر زندانی که آزاد میشد ما میرفتیم دیدنش و از رژیم نمیترسیدیم... حالا چرا میروی ملاقات کسانی که از زندان فتنه آزاد میشوند؟».
اصولگرایان ایران به اعتراضهای پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۰۹، «فتنه» میگویند. پس از انتخابات اصلاح طلبان که میگفتند تقلب گسترده و سازماندهی شده روی داده، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب اعتراضها دهها کشته در خیابانها و بازداشتگاهها و صدها زندانی بود.