سایت گرداب وابسته به مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در مطلبی هشدارآمیز نوشت «نرمافزار ارتباطی تلگرام که این روزها مورد توجه و اقبال ایرانیان است، تاکنون سرویسهای مختلفی را ارائه کرده است و شاید یکی از دلایل محبوبیت این نرمافزار، همین سرویسهای متفاوت باشد.»
در این یادداشت که جمعه ۲۳ اکتبر منتشر شده آمده است: « در میان خدمات ارائه شده، امکان ساخت استیکر، ساخت ربات و امکان ایجاد کانال، حاشیهساز شده است. ارائه استیکرهای غیراخلاقی و یا ساخت استیکر با تصاویر کاربران دیگر، نخستین حاشیه این نرمافزار بود. در حالیکه گمان میرفت این اقدامات، باعث خواهد شد که کاربران ایرانی نتوانند از تلگرام استفاده کنند، اما موضوع با همکاری شرکت مذکور، ختم به فیلتر نشد.»
این یادداشت افزوده است: «واضح است که مدیران تلگرام نیز نمیخواهند حجم بالای مخاطبان ایرانی خود و منافعی که از این ناحیه به آنان میرسد، را از دست بدهند. اکنون پس از غیر فعال شدن این امکان، دو امکان ایجاد ربات و کانال، محلی برای جولان برخی افراد سودجو شده است. عدهای که به صورت فردی و یا سازماندهی شده در پی نشر محتوای خاص بر روی گوشی های مردم هستند. محتوایی که به نظر میرسد با همه بندهای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه قابل تطبیق است.»
این یادداشت در سایت وابسته به سپاه پاسداران ایران پس از آن منتشر میشود که «پاوِل دورُف»، بنیانگذار و مدیرعامل کمپانی «تِلِگرام» که هماکنون در ایران یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشنهای شبکه اجتماعی تلفنهای همراه است، در صفحهٔ توییتر خود نوشت که «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران» از این شرکت خواسته تا ابزارهای جاسوسی و سانسور اپلیکیشن «تلگرام» را در اختیارش قرار دهد.
«پاول دورُف» تاکید کرده «تلگرام» این درخواست را رد کرده و افزود که به دنبال آن، جمهوری اسلامی، دسترسی به این اپلیکشین را در ایران مسدود کرده است.
اشاره آقای دورف به قطع چند ساعته تلگرام در ایران در هفته گذشته است.
مدیرعامل «تلگرام» همچنین در پاسخ به یکی از کاربران نوشته است که وزارت اطلاعات ایران به دنبال دسترسی به قابلیت خواندن و مسدود کردن پیامهای خصوصی بود.
وی در توییت دیگری نیز به کاربران اطمینان خاطر داده که در جاسوسی از شهروندان ایرانی، به حکومت ایران کمک نخواهد کرد.
این اپلیکیشن پیامرسان که سرویس امنتری را در مقایسه با نرمافزارهای مشابه همچون وایبر و واتساپ به کاربران ارائه میدهد، بر اساس آمار اعلامشده از سوی «وزارت ارتباطات ایران»، ١٣ میلیون نفر از کشور کاربر «تلگرام» هستند.
پس از آن داوود زارعیان مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در واکنش به اخباری مبنی بر احتمال فیلترشدن تلگرام گفت که مخابرات چنین تصمیمی ندارد.
داوود زارعیان در گفتوگو با «آفتاب یزد» و در پاسخ به اینکه آیا مخابرات تصمیمی مبنی بر فیلتر نرمافزار تلگرام دارد یا خیر، گفت: «سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود؛ از اینرو مخابرات تصمیمی برای فیلترکردن تلگرام ندارد.»