درباره نقاشی "فروش زنان برده ایرانی" توسط عرب ها

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک سایت فارسی به نام "گمانه" چندی پیش با انتشار عکسی از یک نقاشی متعلق به هنرمندی سوئیسی، این شایعه را که اثر یادشده توسط یک نقاش عرب از کاروان حامل زنان برده ایرانی نقاشی شده را تکذیب کرد و چنین شایعاتی را نمونه بارز نژادپرستی قلمداد کرد.

گمانه در این باره می نویسد:" تصویری با عناوینی از جمله ” نقاشی یه عرب کثیف از کاروان اعراب حامل زنان ایرانی” در فیسبوک منتشر می‌شود که نمونه بارز نژادپرستی پوچ و غیرمستند است."

این سایت در ادامه در پاسخ به این پرسش که واقعیت چیست؟ می افزاید:" نقاشی مذکور اثرOTTO PILNY یک نقاش سوئیسی معاصر است که در سال ۱۹۳۶ وفات یافته."

گمانه سپس توضیحات بیشتری در باره این نقاش و اثر وی ارائه داده می افزاید:" وی مجموعه نقاشی‌هایی خاور/شرق شناسانه - حاصل تجربیات دو سفرش به مصر و آشنایی با شهرهای اسلامی - دارد. از جمله‌ی این مجموعه نقاشی‌ها چند اثر با عنوان (بازار برده ها) است که تقریبا همه این مجموعه بین سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۳۰ کشیده شده‌اند و هیچ سند، مدرک و توضیحی که نشان دهد در مورد حمله سپاه اسلام به ایران بوده و برده ها ایرانی هستند موجود نیست، بلکه احتمالا بازار برده ها مربوط به مصر باشند."

این سایت چنین نتیجه گیری می کند که " در طول هزاران سال جنگ‌های فراوانی در این کشور (ایران) رخ داده و بارها توسط عوامل خارجی تصرف شده و بلاشک فجایع فراوانی صورت گرفته؛ سوال این است که چرا کسی حرفی از حمله چنگیز، تیمور، اسکندر، روس، انگلیس، پرتغال و غیره نمی‌زند و تنها برای توهین قومیتی (سهواً یا عمداً) اینگونه مضحک به جعل سند می‌پردازیم؟ چرا مثلاً هیچگاه سخنی از کشورگشایی خونبار نادر به میان نمی‌آوریم؟ مردم هند نباید بابت کشتار و غارت بی‌سابقه نادرشاه از ما متنفر باشند؟!"

بیشترین بازدید موضوعات مهم