راهپیمایی در شهرهای مختلف ایران دراعتراض به توهین صدا وسیما به قوم لر-بختیاری

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

منابع مطلع العربیه، روز شنبه 15-2-2014 از تظاهرات صدها تن از قومیت لر- بختیاری در شهرهای مختلف ایران از جمله، ایذه، الیگودرز، دزفول و مسجد سلیمان ، اندیمشک، گچساران، اصفهان و اهواز خبر دادند.

معترضان در شهرهای مختلف، در اعتراض به "توهین" صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به قومیت لر- بختیاری دست به تجمع زده و شعار می داند.

پیشتر فعالان این قومیت روز شنبه 15-2-2014 را روز خشم علیه "توهین" به تاریخ لر- بختیاری اعلان کرده، از همه مردم در شهرکرد، اصفهان، گچساران و اهواز خواسته اند که دست به اعتراض بزنند.

این فعالان در بیانیه خود از قوم بختیاری خواسته اند که در اعتراض به توهین های مکرر حکومت به "دلاوران قیام مشروطیت" دست به راهپیمایی بزنند. متن این بیانیه در شبکه های فیس بوک، سایت رادیو زمانه و صدای آمریکا منتشر شده است.

در بخشهای شرقی خوزستان که محل سکونت بخشی از قومیت بختیاری است، گروهی که خود را "جبهه آزادیخواهان خوزستان" نامیده اند، از همه مردم ایران خواستند تا در روز خشم علیه توهین به قوم لر – بختیاری و تحریف تاریخ درخشان آنها که توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی صورت گرفته اعتراض کنند.

فعالان اینترنتی، وابسته به بختیاری ها ولر همزمان، نامه یی منتسب به شصت نماینده مجلس شورای اسلامی را بازتاب داده اند که در آن از عزت الله ضرغامی خواسته اند آنچه را که بگفته آنان «هجمه» به تاریخ بختیاری است، بی درنگ متوقف کند.

در پایگاه های اینترنتی منتسب به لر – بختیاری، نیز از این مجموعه به عنوان «لگدمالی جانفشانی بختیاری ها در تاریخ معاصر کشور» یاد شده است.

بختیاری ها و لرها بخصوص از آنچه "تحریف تاریخ قوم بختیاری" خوانده اند و نیز از خدشه دار شدن دو شخصیت نامدار آن علیقلی خان سردار اسعد بختیاری، و پسرش جعفرقلی خان از رهبران مشروطه خواه ایران، خشمگین شدند.

افشار پرویزی بابادی، از سازمان دهندگان این اجتماع اعتراضی، در گفت و گو با "ایرنا" یادآوری کرد: "بختیاری شناسه یک قوم است و وقتی در یک کار فرهنگی و در روایتی از تاریخ، آن را به یک طیف فکری منتسب می کنید، دیگر صحبت از یک خانواده نیست و نمی توان گفت این عنوان محدود به یک فرد یا افراد خاص است."

از سوی دیگر، محمد منصوری، نماینده لنجان در مجلس شورای اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اصفهان، با انتقاد از سریال «سرزمین کهن» و آنچه توهین به بختیاری ها، خواند، افزود: "رییس سازمان صدا و سیما باید در این زمینه دقت بیشتری داشته باشد و از قوم شریف بختیاری و ملت ایران عذرخواهی کند."

بگزارش ایرنا، آقای منصوری یادآور شد که در اصل های سوم و نوزدهم قانون اساسی بر مساوی بودن تمام اقوام در ایران تاکید شده است و هیچ قومی بر قوم دیگر برتر نیست.

Advertisement

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مسوولان صدا و سیما باید نظارت بیشتری روی کار خود داشته باشند، به ایرنا گفته است:"در سریال های سیما بی هیچ نظارت، توجه و توجیهی به قومهای لر، ترک، کرد و بلوچ توهین می شود."

نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به "بد بودن دیالوگ" در این مجموعه تلویزیونی، افزوده است:"در این سریال نقش یک خانواده فاسد و وابسته به انگلیس به خانواده ی بختیاری داده شده است."

نماینده لنجان در مجلس شورای اسلامی، همزمان، از نوشته شدن نامه یی در این زمینه، با امضای بیش از پنجاه نماینده مجلس به رییس سازمان صدا و سیما خبر داده است.

صدا و سیما، سازمان رادیو تلویزیون حکومتی ایران که سرپرستی آن منصوب رهبر جمهوری اسلامی و زیر نظر مستقیم اوست، تا کنون واکنشی به این اعتراضها که در خبرگزاری های دولتی ایران نیز بازتاب یافته، نشان نداده است.

گفتنی است که سریال سرزمین کهن به کارگردانی کمال تبریزی از شبکه سوم سیما پخش می شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم