روسیه از گفت‌وگو با چین در مورد چشم‌انداز صلح اوکراین خبر داد

کشورهای غربی نسبت به رویکرد پکن در قبال بحران اوکراین نگاهی تردیدآمیز دارند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دولت روسیه اعلام کرد که در مورد چشم‌انداز صلح اوکراین با فرستاده چین مذاکره و از میانجی‌گری برزیل استقبال کرده است.

به گزارش «رویترز»، این خبر را ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه، 5 خرداد در تماس تلفنی با همتای برزیلی خود لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا اعلام کرده و افزود که روسیه آماده گفت‌وگو درباره اوکراین است.

Advertisement

روسیه بارها اعلام کرده است که آماده از سرگیری مذاکرات صلح با کی‌یف است، مذاکراتی که چند ماه پس از حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال گذشته متوقف شد و اکنون روسیه از میانجی‌گری برزیل و چین استقبال کرده است.

اما این کشور تاکید کرده است که هرگونه مذاکره باید بر اساس «واقعیت‌های جدید» باشد، به این معنی که مشروط به بازگرداندن چهار استان اوکراین که عمدتا یا تا حدی تحت کنترل روسیه است، نباشد.

چین به نوبه خود کمتر از سه هفته قبل از تهاجم با روسیه شراکت «بدون محدودیت» را امضا کرد و نه تنها از انتقاد از مسکو خودداری کرد، بلکه واردات انرژی از روسیه را از زمان شروع جنگ به طور چشمگیری گسترش داد.

این کشور پیشنهادی 12 ماده‌ای برای صلح در اوکراین ارائه کرده است که شامل اعلام آتش‌بس است، اما تصریح نمی‌کند که روسیه باید از هر یک از سرزمین‌هایی که تصرف کرده، عقب‌نشینی کند.

پیشنهاد چین با تردید غرب روبه‌رو شده است و ناتو می‌گوید پکن - که رئیس‌جمهورش، شی جین پینگ، در ماه مارس از مسکو بازدید کرد - فاقد اعتبار به عنوان میانجی است.

همزمان از سوی کشورهای غربی این پیشنهاد چین با نگاهی تردیدآمیز تلاشی در راستای تثبیت جبهه‌ها به نفع روسیه ارزیابی شده است.

اکنون لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل نیز خود را به عنوان یک میانجی صلح معرفی کرده و در راستای سنت برزیل مبنی بر عدم مداخله و بی‌طرفی، پیشنهاد کرده است که گروهی از کشورهایی که در جنگ شرکت ندارند باید با روسیه و اوکراین در گفت‌وگوها مشارکت کنند.

او در «توئیتر» خود نوشت: «من بار دیگر بر تمایل برزیل، همراه با هند، اندونزی و چین برای گفت‌وگو با هر دو طرف درگیری برای دستیابی به صلح تاکید کردم.»

لولا این تهاجم را محکوم کرده است، اما ماه گذشته اعلام کرد که غرب با تسلیح اوکراین، کی‌یف را به ادامه جنگ «ترغیب» کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، با وجود یافتن زمان برای صحبت با مجموعه‌ای از دیگر رهبران ملی، هنگامی که هر دو آخر هفته گذشته در نشست گروه هفت در ژاپن حضور داشتند، با لولا ملاقات نکرد.

دیمیتری مدودف، معاون ارشد شورای امنیت روسیه، از متحدان ارشد پوتین، روز جمعه گفته است که روسیه نمی‌تواند به هیچ آتش‌بسی با اوکراین اعتماد کند و بنابراین باید «ماهیت» قدرت در کی‌یف را از بین ببرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم