گزارش «دیلی تلگراف» از مخفیگاه زیرزمینی پوتین

هزینه ساخت این مجتمع زیرزمینی بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده که شبکه‌ای از تونل‌ها و شبکه‌های تهویه را شامل می‌شود و دیوار بتنی به ضخامت 38 سانتی‌متر دارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

حفظ امنیت شخصی ولادمیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، از زمان آغاز تهاجم این کشور به اوکراین و به‌ویژه پس از ادعای مسکو مبنی بر حمله پهپادی چند هفته پیش به کرملین، به اولویتی اصلی برای مسکو تبدیل شده است.

پوتین به عنوان عامل اطلاعاتی دارای تجارب چندین ساله، مدتی است که درهمین راستا و بر أساس برخی عکس‌ها، اقدام به ساخت مجتمعی مسکونی زیرزمینی در ساحل دریای سیاه کرده است که در صورت بروز جنگی بزرگ یا فروپاشی نظام، او و رهبران کشور بتوانند در آن پناه بگیرند.

Advertisement

در دل ریویرای روسیه

به گزارش روزنامه «دیلی تلگراف»، این عکس‌ها نشان دادند که مجتمع مزبور، زیر کاخ مشرف به دریای سیاه در شهر گلندژیگ معروف به «ریویرای روسیه» قرار دارد.

هزینه ساخت این مجتمع بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده که شبکه‌ای از تونل‌ها و شبکه‌های تهویه را شامل می‌شود و دیوار بتنی به ضخامت 38 سانتی‌متر دارد.

نقشه‌های مهندسی و تصاویر هوایی، شاکله این مجتمع را برملا کرد که برای نخستین بار از سوی الکسی ناوالنی، چهره اپوزیسیون مشهور روسی در سال 2021 فاش شد.

فیلم مستندی نیز که توسط تیم دستیاران ناوالنی در یوتیوب منتشر شد، اطلاعات زیادی را در مورد کاخ مزبور و امکانات موجود در زیر آن برملا کرد. تصاویر پهپادی گرفته شده، تئاتر، زمین‌های بازی آماده و امکاناتی را که همگی مشرف به دو تونل روی هم در عمق حدود 50 متری از سطح زمین ساخته شده‌اند، نشان دادند.

خروجی ایمن

این ویدئو نشان داد که تونل بالایی به طول 40 متر با عرض 6 متر است، در حالی که تونل زیرین تا حدود 60 متر امتداد دارد.

نقشه‌های منتشر شده، پناهگاه‌هایی را با سیستم تهویه خاص خود و هم چنین فاضلاب و آب شیرین نشان می‌دهد که دیوارهایش بتنی بوده و با مصالح ضد انفجار ساخته شده‌اند. طبق نقشه‌های منتشر شده، یک آسانسور، مجموعه را به دو تونل متصل می‌کند و تونل پایینی دارای مسیری به سوی ساحل است.

تاديوس گابريزيفسكي، مهندس تاسیسات نظامی گفت که طراحی تونل‌ها به این روش، بالاترین کیفیت، ایمنی و سلامت را تضمین می‌کند زیرا سیستم‌های ضدآتش، آب و فاضلاب به شکلی طراحی شده‌اند تا افراد بتوانند زنده مانده یا با ایمنی از این پناهگاه خارج شوند.

او خاطرنشان کرد که نقشه‌های مهندسی در سال 2010 توسط شرکت طراح کاخ موسوم به «سیکتزی» منتشر شد. این شرکت اعلام کرد که تصمیم به انتشار آن گرفته است؛ چرا که از چهره پوتین خسته شده و می‌خواهد میزان ترس او را که تصمیم به احداث این تاسیسات زیرزمینی گرفته، نشان بدهد.

ناکامی کرملین در توجیه

داستان این کاخ مساله جدیدی نیست، چرا که در سال 2021 برای اولین بار توسط الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسیه فاش شد که باعث شد هزاران نفر از روس‌ها در اعتراض به خیابان‌ها بریزند، به ویژه که برخی از لوازم بهداشتی طلاکاری شده در توالت و گلدان 700 پوندی پیدا شده در این ساختمان بزرگ، خبر دادند.

پوتین به نوبه خود مالکیت چنین کاخی در دل 17000 هکتار مساحت جنگلی و حفاظت شده توسط تیم امنیتی خود را تکذیب کرد.

اندکی پس از افشاگری ناوالنی، آرکادی روتنبرگ، دوست میلیاردر دوران کودکی پوتین، اعلام کرد که این اموال متعلق به او است و رئیس جمهوری هیچ ارتباطی با آن ندارد.

با این وجود، کرملین نتوانست توضیح دهد که چرا کاخ تحت نگهبانی 24 ساعته توسط نیروهای امنیتی دولتی قرار دارد و اگر رئیس جمهوری در آنجا سکونت ندارد، دلیل محافظت آن در قالب منطقه پرواز ممنوع چه بوده است؟

بیشترین بازدید موضوعات مهم