هشدار رهبران «گروه هفت» درباره پیامد رویکرد نظامی چین

گروه هفت در رابطه با ایران از مسئولان این کشور خواست در شرایط بحران اوکراین از حمایت روسیه دست برداشته و از ارائه هرگونه تسلیحات به مسکو خودداری کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

رهبران «گروه هفت»، شنبه 30 اردیبهشت با هشداری ضمنی نسبت به سیاست اقتصادی چین اعلام کردند که هر گونه تلاش برای نظامی‌کردن زنجیره‌های تامین، «شکست می‌خورد و با پیامدهایی روبرو خواهد شد.»

این گروه در بیانیه‌ای بدون اشاره مستقیم به چین گفت: «تلاش‌ برای نظامی‌کردن روابط اقتصادی از طریق وادار کردن اعضای گروه هفت و شرکای ما، شامل اقتصادهای کوچک، شکست خواهد خورد و با پیامدهایی مواجه خواهد شد.»

Advertisement

از سویی، سفارت چین در بریتانیا شنبه به کشورهای «گروه 7» هشدار داد که هرگونه اظهارات یا اقداماتی که به منافع پکن لطمه بزند با «اقدامات متقابل قاطع» مواجه می‌شود.

ایجاد موازنه‌ جدید

رهبران جهان خود را ملزم به ایجاد موازنه جدید دانستند که در مواردی نظیر مقابله با تغییرات آب و هوایی، هوش مصنوعی، فقر و بی‌ثباتی اقتصادی، گسترش سلاح‌های هسته‌ای و مهم‌تر از همه، جنگ در اوکراین، باید به فوریت در راستای حل‌وفصل آنها اقدام شود.

موضوع ايران

گروه هفت در رابطه با ایران از مسئولان این کشور خواست در شرایط بحران اوکراین از حمایت روسیه دست برداشته و از ارائه هرگونه تسلیحات به مسکو خودداری کند.

در بیانیه این اجلاس آمده است: «ایران باید از حمایت از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین دست بردارد.»

رهبران گروه هفت از ایران خواستند از تحویل پهپادهایی که برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی در اوکراین استفاده می‌شوند، خودداری کند.

گروه هفت همچنین با تاکید بر این که ایران در حال انجام اقدامات بی‌ثبات‌کننده است، تهران را به انتقال موشک‌ها، پهپادها و فناوری‌های مرتبط به «نهادهای دولتی و غیردولتی» و همچنین «گروه‌های نیابتی» متهم کرد.

این رهبران ضمن اعلام این که این گونه اقدامات، مغایر با قطعنامه‌های 2231 و 2216 شورای امنیت سازمان ملل است، بر اهمیت تامین امنیت دریایی در آبراه‌های خاورمیانه تاکید کرده و از ایران خواستند از ایجاد اخلال در آزادی ناوبری در آبراه‌ها خودداری کند.

سودان، سوریه و فلسطین

در بخش دیگری از این بیانیه در رابطه با بحران سودان، از تمامی طرف‌های موثر در این کشور خواسته شد تا خشونت‌ها را مهار کرده و گام‌های کارآمدی را در راستای توقف تنش‌ها و تضمین ایمنی همه شهروندان بردارند.

در مورد بحران سوریه، رهبران گروه هفت بر «تعهد مستحکم خود به یک فرآیند سیاسی جامع» که توسط سازمان ملل تسهیل شده و مطابق با قطعنامه 2254 شورای امنیت باشد، تاکید کردند.

بیانیه رهبران گروه هفت همچنین از رهبران اسرائیل و فلسطین خواست برای دستیابی به راه‌حل دوکشوری، گام‌های اعتمادساز بردارند و تاکید کردند که به حمایت از اقتصاد فلسطین و آژانس «آنروا» ادامه خواهند داد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم