دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت پوتین را به ظن ارتکاب جنایات جنگی صادر کرد

وزارت امور خارجه روسیه، احکام صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی را «بی‌اهمیت» و از نظر قانونی «فاقد اعتبار» توصیف کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دیوان کیفری بین‌المللی، حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه را به ظن ارتکاب جنایات جنگی و ربودن کودکان اوکراینی و انتقال آنها به خاک روسیه، صادر کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی جمعه 26 اسفند، همچنین حکم بازداشت ماریا الکسیوانا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان در دفتر رییس‌جمهوری روسیه را نیز به اتهاماتی مشابه، صادر کرد.

Advertisement

جنایات جنگی

بر اساس بیانیه دیوان کیفری بین‌المللی، حکم بازداشت علیه پوتین و کمیسر حقوق کودکان روسیه، به‌ظن نقش داشتن آنها در ربودن کودکان اوکراینی و انتقال غیرقانونی آنها از خاک اوکراین به روسیه صادر شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: «شواهد منطقی موید این باور وجود دارند که پوتین، مسئولیت شخصی ارتکاب جنایات فوق‌الذکر را برعهده دارد زیرا (أولا) به شکل مستقیم و با مشارکت دیگران یا از طریق دیگران، مرتکب این اقدامات شده است. (ثانیا) نظامیان تحت امر را که مرتکب این کارها شده یا اجازه این اقدامات دادند، به شکلی مناسب کنترل نکرده است.»

واکنش مسکو

از سوئی وزارت امور خارجه روسیه، جمعه پس از اعلام صدور حکم بازداشت پوتین به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، مصوبات دیوان کیفری بین‌المللی را «بی‌اهمیت» و «از نظر قانونی فاقد اعتبار» توصیف کرد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی این وزارتخانه در «تلگرام» گفت:«مصوبات دادگاه کیفری بین‌المللی برای کشور ما، فاقد اهمیت است.»

زاخارووا افزود که روسیه، طرف اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی نیست و به موجب آن، هیچ تعهدی متوجه روسیه نمی‌شود و مسکو با این دادگاه «همکاری» نمی‌کند.

به گفته او از نگاه روسیه، حکم« بازداشت صادره از دیوان کیفری بین‌المللی به لحاظ قانونی، باطل است.»
استقبال اوکراین و کشورهای غربی

این در حالی است که دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از صدور حکم بازداشت پوتین از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی استقبال کرد و گفت: «چرخ عدالت شروع به چرخیدن کرده است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم جمعه تاکید کرد که صدور حکم بازداشت علیه رئیس جمهوری روسیه از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی در رابطه با جنگ در اوکراین، «آغاز روند پاسخگوسازی» است.

بورل در «توئیتر» نوشت: «اقدامات دیوان کیفری بین‌المللی را ارج نهاده و از آن حمایت می‌کنیم.»

وزارت خارجه بریتانیا از حکم دادگاه کیفری بین‌المللی صادره برای پاسخگو کردن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و مسئولان دولت او در ارتباط با جنایت‌های آنها در اوکراین استقبال کرد.

رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس سنای آمریکا نیز صدور حکم بازداشت علیه پوتین را پیامی قوی برای جهان توصیف کرد.

دولت لهستان نیز ضمن استقبال از حکم صادره از دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که باید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را به‌عنوان یک جنایتکار جنگی پاسخگو کرد.

جمهوری چک هم از صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به اتهام ارتکاب جنایت‌های جنگی در اوکراین استقبال کرده و آن را گامی مهم توصیف کرد.

شایان توجه است که اساسنامه رم، سند موسس دادگاه کیفری بین‌المللی است که مقر آن در لاهه، هلند است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم