بریتانیا خواستار احترام روسیه به حریم هوایی بین‌المللی شد

سفیر روسیه در واشینگتن در اظهارنظر درباره برخورد جنگنده روسی با پهپاد آمریکایی گفت: حضور پهپاد آمریکا در دریای سیاه اقدامی تحریک‌آمیز است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به دنبال سقوط یک پهپاد آمریکایی بر اثر برخورد با یک جنگنده روسی بر فراز آب‌های بین‌المللی دریای سیاه، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، شامگاه سه‌شنبه 23 اسفند، از مسکو خواست به حریم هوایی بین‌المللی احترام بگذارد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، بن والاس، در جریان نمایشگاه دفاعی «دی.اس.ای آی» ژاپن در منطقه چیبا در نزدیکی توکیو گفت: «نکته مهم این است که همه طرف‌ها به حریم هوایی بین‌المللی احترام بگذارند و ما از روس‌ها می‌خواهیم که این کار را انجام دهند».

Advertisement

بن والاس افزود: «آمریکایی‌ها گفتند که فکر می‌کنند نزدیک شدن یک جنگنده روسی به پهپاد آمریکایی کاری غیرحرفه‌ای بوده است».

اظهارات وزیر دفاع بریتانیا درباره ضرورت احترام به حریم هوایی بین‌المللی، پس از آن بیان شد که آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد روسیه باعث سقوط یکی از پهپادهایش در دریای سیاه شده است.

حادثه سقوط زمانی رخ داد که یک جنگنده سوخوی-27 روسی با پهپاد نظامی MQ-9 آمریکایی برخورد کرد. این اولین رویارویی مستقیم از این نوع بین دو قدرت از زمان تهاجم روسیه به اوکراین بیش از یک سال پیش است.

از سوی دیگر روسیه این حادثه را یک اقدام تحریک‌آمیز دانست. آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشینگتن در اظهارنظری پس از احضار او توسط وزارت خارجه آمریکا در پی برخورد هواپیمای جنگنده روسی با پهپاد آمریکایی بر فراز دریای سیاه گفت: «حضور یک پهپاد آمریکایی در دریای سیاه یک اقدام تحریک‌آمیز است».

آنتونوف افزود که جنگنده روسی در جریان رویارویی خود با پهپاد آمریکایی از هیچ سلاحی استفاده نکردند و در عین حال نشان می‌دهد که مسکو به دنبال درگیری با واشینگتن نیست.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که یک پهپاد آمریکایی MQ-9 که در حال حرکت به سمت حریم هوایی کریمه در دریای سیاه بود، پس از اینکه ارتفاع خود را از دست داد، سقوط کرد.

وزارت دفاع آمریکا گفت دو جنگنده روسی برای رهگیری آن به پرواز درآمدند اما آنها آن را ساقط نکردند.

وزارت دفاع آمریکا تاکید کرد که پهپاد مذکور دستگاه‌های شناسایی خود را روشن نکرده بود یعنی اقدامی برخلاف مقررات منطقه پرواز ممنوع وزارت دفاع روسیه بر فراز دریای سیاه، نکرده است و همه کاربران حریم هوایی مطابق با استانداردهای بین المللی از این موضوع مطلع شده‌اند.

این وزارتخانه تاکید کرد که دو جنگنده روسی برای شناسایی و رهگیری پهپاد آمریکایی در منطقه ممنوعه در دریای سیاه به پرواز درآمده بودند.

وزارت دفاع آمریکا با اعلام اینکه پهپاد مذکور در نتیجه یک مانور تند با از دست دادن ارتفاع خود در حوالی ساعت 9:30 به وقت مسکو، MQ-9 در آب سقوط کرد، تاکید کرد که دو جنگنده روسی شوکی به این پهپاد آمریکایی وارد نکرده و از مهمات خود نیز استفاده نکردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم