آلمان با ارسال تانکهای «لئوپارد 2» به اوکراین موافقت کرد
روسیه: استفاده کییف از گلولههای اورانیومی ویژه تانکهای «لئوپارد-2»، به منزله استفاده از بمبهای هستهای کثیف تلقی خواهد شد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، ضمن کنار گذاشتن سیاست «کجدار و مریز» برلین در ارتباط با تحویل تسلیحات سنگین و مشخصا تانکهای «لئوپارد 2» به اوکراین، با حضور خود در پارلمان این کشور توضیح داد که حمایت نظامی آلمان از اوکراین در تعامل و هماهنگی با شرکاء انجام خواهد گرفت.
شولتز چهارشنبه 5 بهمن، در ادامه توضیحات خود در پارلمان آلمان با تاکید بر این که عملیات نظامی روسیه، علت اصلی بروز مشکلات کنونی است، افزود که همه باید به سرعت برای جبران کمبود گاز در کشور تلاش کنند.
به نظر شولتز روسیه میکوشد تا واقعیت موجود در اوکراین را به زور تغییر دهد ولی آلمان سلاحهای سنگین را در اختیار کییف قرار خواهد داد.
صدراعظم آلمان با بیان این که برلین، تانکهای لئوپارد، سامانههای «پاتریوت» و سامانههای دفاعی لازم را برای کییف ارسال خواهد کرد، تاکید کرد که هدف از این کار، کمک به اوکراین در دفاع از خود در برابر تهاجم است.

14 تانک لئوپارد
شولتز اعلام کرد: «این تصمیم، مکمل حمایت اعلامشده ما از اوکراین به بهترین شکل ممکن است. ما در سطح بینالمللی به شیوهای هماهنگ اقدام میکنیم.»
او افزود که نیروهای اوکراینی در آلمان آموزش خواهند دید و برلین ضمن تامین کمکهای لجستیکی و مهمات، 14 دستگاه تانک «لئوپارد 2» از ذخایر ارتش خود را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

در توافق با واشینگتن
صدراعظم آلمان همچنین با اشاره به این که همه باید تمامی تلاش خود را برای حمایت از اوکراین و جلوگیری از گسترش جنگ به اروپا به کارگیرند، تاکید کرد: «تصمیم برای ارسال تانک، در توافق با آمریکا و پس از رایزنیهای گسترده با متحدان اتخاذ شده است».
شولتز با تاکید بر این که مناسبات آمریکا و آلمان در بهترین وضعیت خود است، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را شریکی خوب برای کشورش توصیف کرد.
صدراعظم آلمان همچنین ضرورت عدم گسترش جنگ به حوزه کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» را مورد تاکید قرار داد.
در همین رابطه وزیر دفاع آلمان نیز با اعلام این که ارسال تانکهای «لئوپارد»، قبل از 3 یا 4 ماه آینده در اوکراین عملیاتی نخواهند شد، بار دیگر تاکید کرد که کشورش به هیچوجه «به طرفی در جنگ جاری تبدیل نخواهد شد.»

واکنش تند روسیه
از سویی کنستانتین گاوریلوف، رئیس هیئت روسیه در مذاکرات وین، چهارشنبه در واکنش به موافقت آلمان با ارسال تانکهای لئوپارد 2 به اوکراین، گفت: «استفاده کییف از گلولههای اورانیومی ویژه تانکهای «لئوپارد-2»، به منزله استفاده از بمبهای هستهای کثیف تلقی خواهد شد».

استقبال اوکراین
ریاست جمهوری اوکراین از موافقت برلین برای تحویل 14 تانک لئوپارد به مثابه «نخستین گام»، استقبال کرد و از کشورهای غربی خواست به منظور عقبراندن ارتش روسیه، تسلیحات بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهند.
آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در پست خود در«تلگرام» از کشورهای عضو «ناتو» خواست تانکهای سنگین را در اختیار کییف قرار دهند. او افزود: «ما به شمار زیادی از تانکهای لئوپارد نیاز داریم.»

واکنش بریتانیا، لهستان و فرانسه
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا در اولین اظهار نظر درباره تصمیم آلمان برای ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین، آن را «تصمیمی درست» توصیف کرد.
نخستوزیر لهستان نیز تاکید کرد که ارسال تانکهای «لئوپارد» به اوکراین از سوی آلمان، گامی بزرگ برای متوقف کردن تهاجم روسیه است.
ریاست جمهوری فرانسه هم با استقبال از تصمیم آلمان، خاطرنشان کرد که این امر، برنامههای این کشور برای ارسال تانک «ایی ام اکس10-آرسی» را ترغیب میکند.
همزمان گزارشهای مطبوعاتی فاش کردند که نروژ نیز در حال بررسی ارسال 8 تانک لئوپارد از 36 تانک تحت مالکیت خود به اوکراین است.
-
گروسی: هیچگونه تجهیزات نظامی در نیروگاههای هستهای اوکراین پیدا نشد
گروسی: آژانس در تمام تاسیسات و نیروگاههای هستهای اوکراین حضور دائمی دارد بين الملل -
«ناتو»: هیچ نشانهای دال بر تغییر اهداف مسکو در روند جنگ اوکراین وجود ندارد
دبیر کل «ناتو»: اطمینان دارم که به زودی، راه حلی در مورد تحویل تانکهای درخواستی اوکراین، ایجاد خواهد شد بين الملل -
اروپا استفاده از داراییهای بلوکهشده روسیه برای بازسازی اوکراین را بررسی میکند
اندرو آدامز، سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا پیشتر گفته بود که انتظار دارد داراییهای توقیف شده نخبگان روسی برای کمک به اوکراین ارسال شود بين الملل -
گزارش نظامی: ذخایر تسلیحاتی آمریکا بهدلیل جنگ اوکراین کاهش شدیدی یافته است
به گزارش «وال استریت ژورنال» اوکراین ذخیره 7 سال آمریکا از موشکهای «جاولین» را در جنگ با روسیه استفاده کرده است بين الملل -
تاکید برلین بر تداوم حمایت از اوکراین با اولتیماتوم مسکو مواجه شد
کشورهای حوزه بالتیک، لتونی، استونی و لیتوانی، طی فراخوانی مشترک از آلمان خواستند تا تانکهای پیشرفته خود را به اوکراین تحویل دهد بين الملل -
اوکراین خواستار تسریع در روند ارسال تسلیحات غربی به این کشور شد
ارتش روسیه عملیات هجومی خود را در منطقه زاپوریژیا تشدید کرد بين الملل -
مارک میلی: بیرونراندن نیروهای روسی از اوکراین در سال جاری، بسیار دشوار است
نشست وزرای دفاع «ناتو» و همتایان آنها از حدود 50 کشور جهان، در پایگاه هوایی «رامشتاین» آلمان، با هدف تداوم پشتیبانی تسلیحاتی از اوکراین و تاکید بر ضرورت ارسال تانکهای «لئوپارد 2» ساخت آلمان به این کشور برگزار شد بين الملل