پنس از بایدن خواست فورا مذاکرات اتمی با ایران را متوقف کند

معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا در دیدار با اعضای سازمان مجاهدین خلق گفت ما هدف مشترکی داریم که آن رهایی مردم ایران از استبداد و تولد ایرانی آزاد، آباد و دموکراتیک است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا از جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده خواست فورا مذاکرات اتمی برای احیای برجام با ایران را متوقف کند.

پنس، پنج‌شنبه، 2 تیر، در دیدار با هزاران نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق در آلبانی گفت: «بایدن و دولتمردان او در حال ویران‌کردن تمام پیشرفتی هستند که دولت ترامپ برابر رژیم استبدادی حاکم بر تهران به دست آورده بود.»

Advertisement

او که با همسرش کارین پنس از پایگاه اشرف 3 ملاقات و با مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت و از رهبران «سازمان مجاهدین خلق» دیدار کرده بود، اظهار داشت: «از دولت بایدن درخواست دارم هر چه سریعتر مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی را متوقف کند.»

وی تاکید کرد، ما هدف مشترکی داریم که آن رهایی مردم ایران از استبداد و تولد ایرانی آزاد، آباد و دموکراتیک است.

معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا با اشاره به عدم سکوت دولت ترامپ مقابل «جنایات بی‌شمار رژیم جمهوری اسلامی» تصریح کرد، مفتخر است که فریادهای مردم ایران در دولت سابق آمریکا شنیده شد و آن دولت توافق هسته‌ای که خزانه‌های رژیم ایران را با ده‌ها میلیارد دلار دول نقد پر شده بود را لغو کرد.

پنس یادآور شد که احیای برجام مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی نخواهد شد بلکه مسیر این رژیم برای تولید این سلاح را هموار خواهد کرد.

پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا نیز در اشرف 3 حاضر و با رجوی دیدار کرده بود. پمپئو هم در آن دیدار از سیاست‌های دولت بایدن برابر جمهوری اسلامی انتقاد کرده بود و دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران را شکست‌خورده و ناتوان در سرکوب اعتراضات سراسری در ایران توصیف کرد.

سازمان مجاهدین خلق همواره مورد حمایت اعضای برجسته حزب جمهوری‌خواه از جمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا و نوت گینگریچ، رئیس پیشین مجلس نمایندگان ایالات متحده بوده است.

مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام
مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام

مذاکره با ایران

دولت بایدن از آوریل 2021 مذاکرات جدیدی با ایران را در وین، پایتخت اتریش با هدف بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای آغاز کرد اما این مذاکرات در مارس گذشته متوقف شد.

توافق هسته‌ای امضا شده در سال 2015 به ازای ایجاد برخی محدودیت‌ها علیه برنامه اتمی ایران، منجر به کاهش تحریم‌های اعمالی علیه این کشور شد.

با این حال دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال 2018 از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های سختی تحت عنوان «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران اعمال کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم