دولت آرژانتین به «سرپوش گذاشتن» بر ماجرای هواپیمای سپاه قدس متهم شد
رئیسجمهوری آرژانتین مدعی شد که اپوزیسیون تلاش دارد از این قضیه سود سیاسی کسب کند
دولت آرژانتین توسط اپوزیسیون این دولت به تلاش برای «سرپوش گذاشتن» بر قضیه هواپیمای بوئینگ ونزوئلایی-ایرانی مرتبط با «نیروی قدس» سپاه پاسداران ایران متهم شد.
به گزارش خبرگزاری «مرکوپرس»، سهشنبه 21 ژوئن، اپوزیسیون علیه آنیبال فرناندز، وزیر امنیت و آگوستین روسی، رئیس سازمان امنیت ملی آرژانتین به اتهام تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این قضیه پرونده قضایی تشکیل داد.
به گفته شاکیان، مقامات دولتی از همان ابتدا تلاش کردند نه تنها ابعاد واقعی این «رسوایی» را پنهان کنند، بلکه سعی کردند درباره سرنشینان این هواپیما، که «در خدمت سازمانهای تروریستی» بودند، و «آرامش و امنیت کشور و منطقه» را به خطر انداخته بودند، «بهانهتراشی» کنند.
شکایت اپوزیسیون، با استناد به گزارش پلیس فدرال آمریکا «افبیآی»، تاکید کرد: «غلامرضا قاسمی بیتردید عضو نیروی تروریستی قدس است که در خدمت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، سازمانی است که درگیر فعالیتهای تروریستی در سراسر جهان است.»
در واکنش به شکایت قضایی اپوزیسیون، آلبرتو فرناندز، رئیسجمهوری آرژانتین در گفتوگویی رادیویی مدعی شد که اپوزیسیون تلاش دارد از طریق پیوند دادن قضیه هواپیمای ونزوئلایی-ایرانی با بمبگذاری آمیا و تروریسم، «سود سیاسی» کسب کند.
به گفته «مرکوپرس»، اظهارات رئیسجمهوری آرژانتین با موضع واشینگتن مبنی بر اینکه غلامرضا قاسمی، خلبان بوئینگ 747، یک «تروریست بینالمللی» است که در عملیاتهای تروریستی مختلفی شرکت داشته است، تضاد دارد.
افبیآی در گزارشی که برای قاضی فدرال، فدریکو ویلنا از لوماس دی زامورا، که مسئول این پرونده است، فرستاد، تاکید کرد که قاسمی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت «فارس ایر قشم» و عضو نیروی قدس سپاه پاسداران است.
در گزارش افبیآی آمده است: «وزارت خزانهداری ایالات متحده در سال 2019 فارس ایر قشم را به دلیل نقش مستقیم آن در فعالیتهای تروریستی و کمک به نیروی قدس و شرکت هواپیمایی ماهان ایر ایران، که هر دو بهعنوان نهادهای تروریستی معرفی شدهاند، مورد تحریم قرار داد.»
-
احتمال فرود هواپیمای سپاه در آرژانتین برای «ارزیابی واکنشهای امنیتی»
حزبالله حضوری چشمگیر در «مثلث مرزی» آرژانتین و برزیل و پاراگوئه دارد و به قاچاق مواد مخدر، معامله اسلحه و پولشویی مشغول است بين الملل -
پاراگوئه: خلبان ایرانی هواپیمای توقیفشده در آرژانتین عضو «نیروی قدس» است
مدیر دستگاه اطلاعاتی پاراگوئه به «فرلنسپرس» گفت که موضوع صرفا تشابه اسمی یکی از خدمه هواپیما با غلامرضا قاسمی از اعضای نیروی قدس نیست بلکه فرد توقیفشده همان غلامرضا قاسمی است بين الملل -
آرژانتین توقیف گذرنامه 5 خدمه ایرانی هواپیمای ونزوئلایی را تمدید کرد
وزیر امنیت آرژانتین گفت که برخی نهادهای امنیتی خارجی از وابستگی خدمه ایرانی این هواپیما به سپاه قدس خبر دادند بين الملل