کانادا همسایه زمینی اتحادیه اروپا شد
جپه کوفود، وزیر خارجه دانمارک به شوخی گفت کانادا حالا دیگر میتواند به اتحادیه اروپا بپیوندد
پس از آنکه دانمارک و کانادا هفته پیش «جنگ ویسکی» را خاتمه داده و رسما توافقنامهای برای تقسیم «جزیره هانس» در قطب شمال امضا کردند، اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی صاحب مرز زمینی شدند.
دو طرف به مدت 49 سال بر سر حق مالکیت این جزیره با هم درگیری دیپلماتیک داشتند، تا اینکه مقامات دو کشور تصمیم گرفتند به منظور الگوسازی برای حل اختلافات ارضی با نظر به حمله روسیه به اوکراین، این جزیره لوبیا شکل را مسالمتآمیز تقسیم کنند.
جزیره هانس 1.3 کیلومتر مربع مساحت دارد، و بین جزیره اِلِسمِر در شمال کانادا، و گرینلند که یک قلمرو خودمختار دانمارکی است واقع شده است. اختلاف کپنهاگ و اتاوا بر سر این جزیره از سال 1973 آغاز شد، که زمانی بود که یک مرز دریایی میان دو کشور ترسیم شد.
در این مدت دو طرف برای اثبات مالکیت خود بر این جزیره کارزارهای صلحآمیز بسیاری برگزار کردهاند، که شامل اعتراضات دیپلماتیک، کمپینهای آنلاین، و حتی فراخوان کانادا برای تحریم شیرینی دانمارکی میشود.
دیپلماتها و کنشگران هر دو کشور هر از چند گاهی با هواپیما به جزیره خالی از سکنهٔ هانس سفر میکردند و پرچم کشور خود را وسط این جزیره کاشته و یک بطری ویسکی یا جین برای طرف دیگر بر جای میگذاشتند، و بر همین مبنا این اختلاف ارضی به شوخی «جنگ ویسکی» نام گرفت.
گرچه هانس جزیرهای کوچک و تقریبا بیارزش است، اما دو طرف طی نیم قرن گذشته دغدغههای خاص خود را درباره آن داشتند. دانمارک نگران این بود که از دست دادن جزیره هانس ممکن است رابطهاش با منطقه خودمختار گرینلند را تضعیف میکند. کانادا هم نگران بود که شکست در این قضیه، مذاکرات مشابه با ایالات متحده بر سر حق مالکیت دریای غنی از نفت بوفورت در شمال غربی کانادا را به خطر بیندازد.
سهشنبه هفته پیش که جشنی در اتاوا به مناسبت حل این اختلاف نیمقرنه برگزار شد، ملنی جولی، وزیر خارجه کانادا، و جپه کوفود، وزیر خارجه دانمارک، با یادآوری جنگ ویسکی به هم بطریهای ویسکی تقدیم کردند، و کوفود به شوخی گفت کانادا حالا دیگر میتواند به اتحادیه اروپا بپیوندد.