آمریکا: چالش‌های امنیتی ایجادشده توسط ایران فراتر از برنامه اتمی این کشور است

وزیر دفاع آمریکا در این نشست مطبوعاتی گفت، رفتار «معقولانه» آمریکا نباید ایران را به اشتباه بیندازد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا ضمن تأکید بر این‌که «واشینگتن از شرکا و منافع خود مقابل تهدیدهای ایران و گروه‌های نیابتی تهران دفاع خواهد کرد» گفت، چالش‌های امنیتی جدی ایران فراتر از برنامه هسته‌ای این کشور است.

آستین، چهارشنبه 17 نوامبر، در نشست مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت، ایران با دامن‌زدن به تنش‌ها، در حال تضعیف ثبات منطقه است.

وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا با حمایت از تلاش‌های جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده درخصوص پرونده هسته‌ای ایران و دستیابی به توافقی دیپلماتیک با این کشور گفت: «ما خود را ملزم می‌دانیم که از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای جلوگیری کنیم.»

به گفته آستین، دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، راه را برای حل بحران‌های خاورمیانه دشوارتر خواهد کرد.

او در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی به فعالیت‌های ایران در آب‌های خلیج علیه نیروهای آمریکایی اشاره کرد و گفت: «ما هنوز شاهد فعالیت‌های غیرحرفه‌ای و ناامن ایران در خلیج هستیم.»

او با «خطرناک و مخرب» دانستن اقدامات ایران در حوزه دریایی گفت، آمریکا «توانایی» دفاع از خود و شرکایش را در مقابل ایران دارد.

لوی آستین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر چگونگی واکنش آمریکا به این اقدامات «تحریک‌آمیز» ایران گفت: «رفتار ما همواره بسیار معقولانه است اما این رفتار نباید عده‌ای را به اشتباه بیندازد.»

او در ادامه، فعالیت‌های دریایی ایران را مایه نگرانی همه شرکا و متحدان آمریکا در سراسر جهان دانست و گفت، یکی از اهداف این همکاری بین‌المللی، «تماس با ایران» است تا متوجه شود که «این رفتارها قابل‌تحمل نخواهد بود.»

نشست آمریکا و شورای همکاری خلیج

همزمان وزارت خارجه آمریکا از برگزاری نشستی میان مقامات ارشد این کشور و کشورهای «شورای همکاری خلیج» در چارچوب «کارگروه ایران» خبر داد.

در این نشست ایالات متحده آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج توافق کردند که حمایت ایران از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه، برنامه موشک‌های بالستیک، برنامه هسته‌ای و پهپادی این کشور تهدیدی آشکار برای امنیت و ثبات منطقه است.

در این نشست همچنین بر اراده مشترک کشورهای عضو «شورای همکاری خلیج» و آمریکا برای حمایت از امنیت و ثبات منطقه تاکید شد.

این در حالی است که 29 نوامبر مذاکرات غیر مستقیم آمریکا با ایران با هدف احیای برجام میان تهران و قدرت‌های جهانی در وین از سر گرفته می‌شود.

در پی توافق هسته‌ای سال 2015 بسیاری از تحریم‌ها علیه ایران لغو و به ازای آن تهران متعهد شد فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند. اما با خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا از این توافق در سال 2018 و اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران، اجرا و ادامه برجام با چالش جدی مواجه شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم