وزارت خارجه آمریکا: عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی در «برجام» یک تضمین دائمی است
رافائل گروسی، گفت که نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران «ضعیف شده» و این مساله کار نظارتی آژانس را بهطور فزایندهای «دشوار» کرده است
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفته است که عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی در توافق هستهای موسوم به «برجام» یک تضمین دائمی است.
پرایس، پنجشنبه، 4 نوامبر، در نشستی با خبرنگاران گفت که «بندهایی در برجام وجود دارد که بعد از 15 تا 25 سال منقضی میشوند اما این بند که ایران هیچگاه به سلاح اتمی دست نیابد، منقضی نمیشود.»
او در پاسخ به این پرسش که ایالات متحده غیر از مساله تحریمها چه اهرمهای فشار دیگری در اختیار دارد گفت: «برخی از این اهرمها شناخته شده هستند و برخی هم در توافق هستهای برجام گنجانده شده است.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد، اولویت واشینگتن در دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین، این است که مشخص شود آیا میتوان در مورد بازگشت متقابل به تعهدات در چارچوب این توافق بهصورت دائمی و قابل راستیآزمایی برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای مذاکره کرد یا خیر.
او افزود که اگر امکان بازگشت طرفین به پایبندی به تعهدات هستهای پیش آید، میتوان از این توافق بهعنوان مبنایی برای مذاکرات «سازنده» بعدی مانند چگونگی تقویت و طولانیتر کردن توافق هستهای و رسیدگی به سایر نگرانیهای آمریکا و متحدانش در منطقه استفاده کرد.
پرایس در ادامه تاکید کرد: «قطعا، مهمترین چالشی که با ایران و بهطور کلیتر در خاورمیانه با آن روبرو هستیم، برنامه اتمی جمهوری اسلامی است که محدودیتهایی را که در برجام بر آن تعیین شده بود، دیگر رعایت نمیکند.»
برخی از مقامات کشورهای غربی پیشتر گفته بودند که ایران در حال «وقتکشی» برای عقبانداختن مذاکرات وین است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پنجشنبه، 4 نوامبر، در مصاحبه با «سی.ان.ان»، گفت که نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران «ضعیف شده» و این مساله کار نظارتی آژانس را بهطور فزایندهای «دشوار» کرده است.
مقامات جمهوری اسلامی بارها تاکید کردهاند تا دولت بایدن تمام تحریمها را لغو نکند، ایران به مذاکرات وین بازنخواهد گشت.
مذاکرات اتمی وین میان ایران و قدرتهای جهانی برای احیای برجام که از آوریل گذشته آغاز شد، پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران در ژوئن متوقف شد. قرار است این مذاکرات، روز 29 نوامبر از سر گرفته شود.
-
هشدار آژانس به ضعیف شدن نظارت بر تاسیسات هستهای ایران
گروسی تاکید کرد که آژانس به «دسترسی متناسب با وسعت و پیشرفت» برنامه هستهای ایران نیاز دارد بين الملل -
رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل: توافق هستهای جدید با ایران بدتر از قبلی خواهد بود
زیوی فرکش عقیده دارد که جو بایدن میخواهد هرچه زودتر کار برجام را یکسره کند خاورميانه