دست‌یابی به توافق برای برون‌رفت از بحران و آزادی چهار وزیر در سودان

توافق حاصله بازگشت حمدوک، آزادی بازداشت شدگان، تشکیل دولت تکنوکرات، اصلاح قانون اساسی، لغو وضعیت فوق العاده، تشکیل شورای حاکمیت و مشارکت دو طرف تا برگزاری انتخابات در سودان را شامل می‌شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به خارطوم از توافق اولیه میان ارتش و نخست وزیر سودان برای برون‌رفت از بحران این کشور خبر داد.

ولکر پرتز، نماینده سودان در سازمان ملل متحد، پنج‌شنبه 4 نوامبر اعلام کرد که خطوط کلی توافق اولیه بین طرف‌های سودانی شامل بازگشت عبدالله حمدوک، نخست وزیر، آزادی بازداشت شدگان، تشکیل دولت تکنوکرات، اصلاح قانون اساسی، و لغو وضعیت فوق العاده در سودان است.

Advertisement

به گزارش «رویترز»، فرستاده ویژه سازمان ملل به سودان گفت که این خطوط کلی توافق اولیه میان ارتش و نخست وزیر به زمینه‌سازی برای گسترش مذاکرات نیز منجر خواهد شد.

نماینده سازمان ملل متحد همچنین «بر لزوم دستیابی به توافقی برای رسیدگی به بحران سودان ظرف چند روز آینده تاکید کرد.»

در یک تحول، تلویزیون سودان اعلام کرد که ارتشبد عبدالفتاح البرهان، فرمانده کل ارتش سودان، تصمیم گرفت 4 وزیر بازداشت شده دولت قبلی شامل هاشم حسب الرسول، وزیر ارتباطات، حمزه بالول، وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی، علی جدو، وزیر تجارت و یوسف آدم الضی، وزیر ورزش و جوانان را آزاد کند.

علاوه بر این، منابع «العربیه» از اعلام شورای حاکمیت جدید ظرف 24 ساعت آینده خبر دادند که شامل 14 کرسی است: 5 کرسی از بخش نظامی، 6 غیرنظامی که شامل نمایندگان مناطق سودان و کاندیدای مناطق شرقی این کشور خواهند بود. شورای حاکمیت همچنین 3 تن از رهبران مبارزات مسلحانه سودان را شامل می‌شود.

همزمان نیروهای«الحریه و التعبیر»، شورای مرکزی و منشور خود را تشکیل و دبیرخانه مشترکی را جهت آمادگی برای اتحاد میان خود ایجاد کردن و تحت عنوان قدیمی «نیروهای الحریه و التغیر» به صحنه سیاسی باز خواهند گشت.

پیشتر توت گالواک، رئیس هیئت میانجی‌گری سودان جنوبی در خارطوم فاش کرده بود که توافقی بین طرف‌های بحران سودان حاصل شده است.

از طرفی البرهان، فرمانده ارتش سودان و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد طی گفت‌وگویی تلفنی درباره تحولات سودان بر لزوم حفظ مسیر انتقال دموکراتیک، ساختارهای کامل حکومت‌داری و تسریع در روند شکل‌گیری یک دولت غیرنظامی تاکید کردند.

البرهان متعهد شد که صلح و حتمی بودن انتقال دموکراتیک را حفظ کند و روند انتقال را به گونه‌ای تکمیل کند که امنیت کشور و دستاوردهای انقلاب حفظ شود و به یک دولت غیرنظامی منتخب برسد.

در تحولی دیگر، منابع آگاه به «العربیه» گفتند که علی بن حسن جعفر، سفیر پادشاهی عربی سعودی با عبدالله حمدوک نخست وزیر برکنار شده سودان دیدار و با وی درباره بحران کنونی و راهکارهای برون‌رفت این کشور از بحران گفت‌و‌گو کرد.

علی بن حسن جعفر، سفیر پادشاهی عربی سعودی
علی بن حسن جعفر، سفیر پادشاهی عربی سعودی

این منابع بیان کردند که سفیر سعودی بر ضرورت گفت‌وگو برای ایجاد شراکت غیرنظامی و نظامی واقعی تا برگزاری انتخابات در سودان و اصرار کشورش بر ثبات، وحدت و شکوفایی این کشور تاکید کرده است.

سفیر سعودی بر ضرورت ادامه گفت‌و‌گوها به منظور ایجاد یک «مشارکت غیرنظامی و نظامی واقعی» که منتهی به برگزاری انتخابات در سودان شود، تاکید کرد.

سودان هفته گذشته شاهد یک بحران سیاسی میان نیروهای سیاسی و نظامیانی بود که پس از سرنگونی رژیم عمر البشیر از 11 آوریل 2019 به‌‌طور مشترک قدرت را در دست گرفته بودند. دوشنبه گذشته اما عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان، انحلال دولت و شورای حاکمیت را اعلام و وضعیت فوق‌العاده در کشور برقرار کرد.

به دنبال آن ارتش پس از اعلام حکومت نظامی در خارطوم، عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر، شماری از اعضای کابینه او و برخی از رهبران احزاب و فعالان سیاسی را بازداشت کرد.

این اقدامات از سوی سازمان ملل متحد و بسیاری کشورها به‌ویژه آمریکا مورد انتقاد شدید قرار گرفت و ایالات متحده در اقدامی تنبیهی تمام کمک‌های خود به سودان را متوقف کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم