سیاست دولت بایدن در آزادسازی «اموال بلوکهشده» تمایل ایران به مذاکرات را کاهش میدهد
با امتناع از اجرای قوانین آمریکا و تحریم صادرات نفت ایران، دولت بایدن ذخیره ارزی ایران را 750 درصد افزایش داده است
گابریل نورونیا، مدیر اندیشکده «انجمن رهبری آمریکا»، در رشته توییتی توضیح داده که آزاد کردن سرمایههای بلوکهشدهٔ ایران توسط دولت بایدن، و عدم جدیت این دولت در اِعمال تحریمهای ایران، باعث شده تلاشهای بایدن برای بازگرداندن ایران به مذاکرات احیای توافق هستهای 2015 موسوم به «برجام» شکست بخورد.
New: Biden's policies have increased Iran's accessible exchange reserves by $27B (over a 750% increase) in under a year!
— Gabriel Noronha (@GLNoronha) November 2, 2021
How? 1⃣By refusing to enforce U.S. law and put sanctions on Iran's oil exports. 2⃣By voting for the IMF's $5B reserve bailout to the regime.
Details in🧵 pic.twitter.com/7E12PvRgwy
به گفته او، با امتناع از اجرای قوانین آمریکا و تحریم صادرات نفت ایران، و با مجوز دادن به کمک 5 میلیارد دلاری «صندوق بین المللیپول» به رژیم ایران، سیاستهای بایدن ذخایر ارزی قابل دسترسی ایران را طی کمتر از یک سال، به میزان 27 میلیارد دلار افزایش داده است، که افزایشی بیش از 750 درصد است.
پیش از خروج آمریکا از برجام، ذخایر 122 میلیارد دلاری ارزی ایران همگی در اختیار رژیم قرار داشتند. تحریمهای دوران ترامپ کمی بیش از 90 میلیارد دلار از این منابع را محدود کرد. در آوریل 2021، صندوق بینالمللی پول فاش کرد که ذخایر قابل دسترسی ایران به 4 میلیارد دلار در پایان سال 2020 کاهش یافته است.
به گفته این کارشناس، آنها اکنون تخمین میزنند که ایران تا پایان سال 2021 به 31.4 میلیارد دلار ذخایر ارزی دسترسی پیدا خواهد کرد. آنها همچنین ارزیابی میکنند که ایران در سال آینده 11.5 میلیارد دلار ذخایر ارزی بیشتری به دست خواهد آورد.
حداقل 8 تا 10 میلیارد دلار این پول از افزایش فروش نفت ایران به چین در سالهای 2019-2020 به دست آمده است. به گفته وی: «بایدن با وجودی که ماههاست شرکتهای نفتی چین را تهدید لفظی میکند، اما آنها را بابت خرید نفت از ایران تحریم نکرده است.» 4.96 میلیارد دلار این پول از تخصیص نادرست صندوق بینالمللی پول است.
از 90 میلیارد دلار وجوه بلوکهشدهٔ ایران، احتمالاً مقداری از ژانویه 2021 آزاد شده باشد. آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا احتمالاً به ایران اجازه دسترسی به برخی از منابع مالی خود را داده است، که انگیزه رهبران این کشور برای انعقاد هرگونه معامله را در آینده کاهش میدهد.
نورونیا نتیجه میگیرد که «وجوه مسدودشده، قدرت چانهزنی عظیمی ایجاد میکند. سال گذشته ایران با بحران پرداخت مواجه بود. دسترسی داشتن به فقط 4 میلیارد دلار سرمایه، تجارت خارجی این کشور را با چالشهای عظیمی روبرو کرد. اینک، با افزایش بیش از 30 میلیارد دلاری ذخیرههای ارزی، ایران انگیزه بسیار کمی برای ادامه مذاکرات به منظور رفع تحریمها دارد.»