تعلیق تحریمهای برنامهریزی شده فرانسه علیه بریتانیا؛ مذاکرات ادامه دارد
مقامات فرانسوی یک کشتی ماهیگیری بریتانیایی را در نزدیکی ساحل «لو آور» فرانسه توقیف کرده بودند
در پی تنشهای بین بریتانیا و فرانسه در خصوص حق ماهیگیری در کانال مانش، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه اعلام کرد که تحریمهای تجاری برنامهریزی شده علیه بریتانیا را به تعویق خواهد انداخت تا مذاکرهکنندگان در هر دو طرف بتوانند در راستای کاهش اختلافات، روی طرحهای جدیدی کار کنند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، فرانسه پیشتر گفته بود از ساعت 23 روز دوشنبه 1 نوامبر به وقت گرینویچ، تجارت دو کشور بریتانیا و فرانسه از طریق کانال مانش را محدود خواهد کرد و تهدید کرده بود مشاجره این دو اقتصاد بزرگ اروپا بر سر حق ماهیگیری در این کانال را به یک مناقشه تجاری گستردهتر تبدیل خواهد کرد.
مقامات فرانسوی، چهارشنبه گذشته، در اقدامی که خشم لندن را به همراه داشت، یک کشتی ماهیگیری بریتانیایی را در نزدیکی ساحل «لو آور» فرانسه توقیف کردند.
اختلاف اخیر بین این دو کشور پس از آن آغاز شد که در سپتامبر سال جاری، پاریس لندن را متهم کرده بود که پس از خروج از اتحادیه اروپا، بریتانیا مجوزهای کافی برای قایقهای فرانسوی جهت ماهیگیری در فاصله 6 تا 12 مایلی از سواحل این کشور را صادر نمیکند.
بریتانیا نیز میگوید، به قایقهایی که ثابت کنند از پیش در این آبها ماهیگیری کردهاند، مجوز صادر خواهد کرد. از سوی دیگران ماهیگیران بریتانیایی نگراناند که حضور قایقهای فرانسوی در این محدوده، میتواند از سود آنها کاهش دهد.
امانوئل مکرون که روز دوشنبه 1نوامبر، در حاشیه نشست اقلیمی گلاسکو دیداری با بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا داشت، اعلام کرد که طرح تحریم فرانسه تا زمان مشخص شدن نتیجه مذاکرات جدید به حالت تعلیق درآمده است.
مکرون در این زمینه به خبرنگاران گفته بود: «بر اساس پیشنهادی که به نخستوزیر جانسون ارائه دادم، مذاکرات از بعد از ظهر امروز سرگرفته شد. این مذاکرات میباید ادامه پیدا کند.»
او در ادامه افزود: «آرزوی من این است که برای همه این مسائل راهی پیدا کنیم.»
دولت بریتانیا با استقبال از این تصمیم در بیانیهای گفت:« ما از اذعان فرانسه مبنی بر اینکه برای حل طیف وسیعی از مشکلات در روابط اتحادیه اروپا و بریتانیا به گفتگوهای عمیق نیاز است، استقبال میکنیم.»
این کشور، روز دوشنبه به فرانسه 48 ساعت فرصت داده بود تا تهدیدهای خود مبنی بر تحریم بریتانیا را پس بگیرد، در غیر اینصورت، طبق توافق تجاری برگزیت، پاریس با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد.
بریتانیا و فرانسه از چندین دهه بر سر دسترسی به مناطق با ارزش ماهیگیری در سواحل کانال مانش باهم اختلاف نظر دارند.
حجم تجاری حاصل از این ماهیگیری در اقتصاد این دو کشور ارزش زیادی ندارد اما به گفته «رویترز» دلایل سیاسی این درگیری اهمیت بیشتری دارد.
بوریس جانسون به رایدهندگان بریتانیایی در پرونده برگزیت قول داده بود که این کشور مجددا کنترل این مناطق ماهیگیری را به دست خواهد گرفت.
از سوی دیگر، انتخابات ریاست جمهوری فرانسه سال آینده برگزار خواهد شد و به گفته «رویترز» ماکرون به اعتبار حاصل از پیروزی در این مناقشه نیاز دارد.