سایه سنگین «امیدهای برآورده نشده» بر کنفرانس اقلیمی گلاسکو
بوریس جانسون در پایان نشست «گروه 20» هشدار داده بود، اگر نشست گلاسکو به شکست منتهی شود، «همه چیز شکست خواهد خورد»
کنفرانس جهانی اقلیمی، کار خود را امروز دوشنبه 1 نوامبر، با مشارکت شماری از رهبران بزرگ جهان در شهر گلاسکو، پایتخت اسکاتلند آغاز میکند.
انتظار میرود بیش از 120 رهبر از کشورهای مختلف جهان، از جمله جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه و نارندرا مودی، نخستوزیر هند و اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا در این کنفرانس حضور داشته باشند.
اسکات موریسون به عنوان نخستوزیر کشوری که بزرگترین صادرکننده زغالسنگ در جهان است، از مدافعان اصلی استفاده زغالسنگ شناخته میشود.
اما برخی از گردانندگان اصلی مسائل اقلیمی مانند شیجینپینگ، رئیسجمهوری چین در این کنفرانس غایب هستند.
شیجینپینگ کشور خود را از زمان همهگیری کووید-19 ترک نکرده است.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا در پایان نشست «گروه 20» هشدار داده بود، اگر نشست گلاسکو به شکست منتهی شود، «همه چیز شکست خواهد خورد.»
نشست «گروه 20» با حضور ثروتمندترین کشورهای دنیا، یکشنبه 31 اکتبر، در رم، پایتخت ایتالیا پایان یافت.
جانسون در این زمینه گفت:«این نشست با پیشرفت همراه بود اما کافی نیست.»
با وجود اینکه کشورهای عضو «گروه 20»، دست خالی به نشست گلاسکو نمیروند، اما دستاورد این نشست، نهادهای محیط زیستی و سازمان ملل متحد را متقاعد نکرد.
گوتریش: رم را با امیدهای برآوردهنشده ترک میکنم
آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل متحد در توییتی نوشت: «از تعهدات اقلیمی گروه بیست استقبال میکنم اما رم را با امیدهای برآورده نشده اما هنوز زنده، ترک میکنم.»
چین که بیشترین میزان انتشار گازهای گلخانهای را ثبت کرده است، اهداف جدیدی برای کاهش انتشار این گازها معرفی کرده که به گفته کارشناسان، اهداف نوید دهندهای نیست.
در این نشست، ولادیمر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل نیز حضور ندارند.
روسیه یکی از بزرگترین کشورهای آلودکننده جهان است و بوسورنارو نیز متهم است که به قطع گسترده درختهای جنگلهای آمازون اجازه داده است.
جنیفر مورگان، مدیر اجرایی سازمان «صلح سبز» در این زمینه گفته است: «اگر نشست گروه بیست، مقدمهای برای کنفرانس اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو بود، رهبران جهان این فرصت را از دست دادند.» او در ادامه با اشاره به آمادگی بسیاری از فعالان برای برگزاری تظاهرات گفت،«اقدامات لازم در خصوص بحران اقلیمی و همه گیری کوید – 19 را بر آنها تحمیل خواهیم کرد.»
اقدامات ناکافی
فردریک رُدر، معاون سازمان «شهروند جهانی» گفت:« آنچه در نشست گروه بیست مشاهده کردیم، بیش از آنکه اقداماتی ملموس باشد، ناکافی بود.
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا که کشورش ریاست نشست «گروه 20» را برعهده داشت، اظهار کرد: «باید در نظرداشته باشیم که این تازه آغاز کار است و گام به گام به سوی جلو حرکت میکنیم.»
جو بایدن با اعلام «ناامیدی» از غیبت چین و روسیه در این نشست، بر لزوم «دستیابی به نتایج ملموس» تاکید کرد.
او در این زمینه افزود: «برای دستیابی به همکاری جهانی، هیچ چیز نمیتواند جای مذاکرات رو در رو را بگیرد.»
بایدن: باید بیشتر کار کنیم
رئیس جمهوری آمریکا از این فرصت استفاده کرد و به انتقاد از رقیبان خود پرداخت. او گفت: «هنگامی که صحبت از تعهدات اقلیمی است، روسیه و چین به سادگی حضور پیدا نکردند.»
او در مورد پرونده اقلیمی نیز گفت: «پیشرفت بزرگی در این زمینه دست پیدا کردهایم و باید بیشتر کار کنیم.»
ولادیمر پوتین در یک سخنرانی ویدئویی به همتایان خود در این نشست گفت: « برای حل مشکل گرمایش جهانی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای به تنهایی کافی نیست و باید جذب این گازها را نیز افزایش داد.»
شیجینپینگ نیز به نوبه خود از «مسئولیت مشترک اما منحصربهفرد» کشورها در زمینه گرمایش جهانی صحبت کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز نشست «گروه 20» را مقدمه خوبی بر کنفرانس گلاسکو دانست.
الزامات و تعهداتی که کشورهای عضو «گروه 20» در پایان این نشست از آن یاد بردند، قابل پیشبینی بود. چرا که شامل اقتصادهای توسعهیافتهی بزرگ مانند اتحادیه اروپا و ایالات متحده و از سوی دیگر شامل بزرگترین کشورهای در حال توسعه مانند چین، روسیه، هند، برزیل میشود. این کشورها تولید کننده 80 درصد از گازهای گلخانهای منتشرشده در جهان هستند.
آخرین و بهترین امید
آلوک شارما، رئیس کنفرانس اقلیمی گلاسکو، این نشست را «آخرین و بهترین امید» برای محدودکردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتیگراد در سال دانست. هدفی که از مهمترین مفاد توافقنامه پاریس است.
او افزود:«در طول همهگیری کووید-19، تغییرات اقلیمی متوقف نشد و همهی نشانگرها علامت قرمز را نشان میداد.»
شارما در ادامه گفت که رهبران جهان میتوانند «به موفقیت دست پیدا کنند و یا این امید را در زیر خاک دفن کنند.»
پاتریشیا اسپینوزا، مسئول محیط زیست سازمان ملل متحد گفت:« بشریت با انتخابهای دشوار اما روشنی رو به رو است.»
بیستوششمین نشست اقلیمی سازمان ملل، پرونده مهم دیگری را دربر خواهد داشت. ثروتمندترین کشورهای دنیا، پیش از این وعده داده بودند که سالانه یک میلیارد دلار در زمینه تغییرات اقلیمی به کشورهای فقیر کمک کنند اما این امر هنوز محقق نشده است. به گفته سازمان ملل متحد، اگر بحران اقلیمی تشدید پیدا کند، خود را در عواقبی مانند خشکسالیهای مرگبار، گرمای هلاککننده و آتشسوزی و سیلهای گسترده نشان خواهد داد و کشورهای فقیر اغلب در خط مقدم مواجهه با این بلایا قرار دارند.
«سازمان جهانی هواشناسی»، یکشنبه، اعلام کرد که در پیشبینیهای این سازمان، سالهای بین 2015 تا 2021 از گرمترین سالهای تاریخ بوده و مسائل اقلیمی وارد جهانی «ناشناخته» شده است.
-
ملک سلمان در نشست «گروه 20»: به نقش محوری خود در حل بحرانهای جهانی ادامه میدهیم
ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی، روز شنبه در سخنرانی خود در نشست سران «گروه 20» که در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد، تاکید کرد کشورش به نقش محوری ... خاورميانه -
پژوهشهای اقلیمی «بیشتر» بر کشورهای ثروتمند متمرکز شده است
نقشههای طراحیشده مرتبط با تغییرات اقلیمی نشان میدهد که عمده اطلاعات در این باره مربوط به کشورهای توسعه یافته است گوناگون -
درخواست بازداشت ابراهیم رئیسی در صورت شرکت در کنفرانس تغییرات اقلیمی اسکاتلند
رئیسی که در لیست تحریمهای بینالمللی قرار دارد متهم به کشتار مخالفان سیاسی در سال 1988 و سرکوب جنبش سبز است بين الملل -
مهاجرت بیش از 200 میلیون نفر تا سال 2050 تحت تاثير تغییرات اقلیمی
در این گزارش به تاثیرات تغییرات اقلیمی از جمله کمبود آب، افزایش خرابی محصولات و بالا رفتن سطح آب دریا بر مهاجرتهای داخلی پرداخته شده است بين الملل -
یونیسف: یک میلیارد کودک در معرض خطر بالای تغییرات اقلیمی قرار دارند
920 میلیون کودک در کشورهایی زندگی میکنند که کمبود آب در آن وجود دارد بين الملل -
هشدار تکاندهنده سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی
گوترش: این گزارش باید خط پایانی بر استفاده از زغال سنگ و دیگر سوختهای فسیلی باشد پیش از آنکه آنها سیارهمان را نابود کنند دانش و تکنولوژی