پیشنهاد از سرگیری مذاکرات بین دو کره از سوی پیونگیانگ؛ «آمادهباش» ارتش کره جنوبی
این پیشنهاد پیونگیانگ در حالی است که این کشور پس از ششماه اولین موج موشکپرانی خود را آغاز کرده است
کیمجونگ-اون، رهبر کره شمالی درحالی از علاقه این کشور جهت ازسرگیری مذاکرات صلح با کره جنوبی خبر داد که کره جنوبی پس از آزمایش دو موشک توسط پیونگیانگ در روزهای گذشته به حالت «آمادهباش» در آمده است.
به گزارش «خبرگزاری رسمی کره شمالی»، کیمجونگ-اون، چهارشنبه، 29 سپتامبر، با حضور در بین اعضای «پارلمان» کره شمالی، با اشاره به اینکه صلح بین دو کره، از خواستههای شهروندان هر دو طرف است، گفت: «احیای کانالهای مذاکراتی به این هدف کمک خواهد کرد.»
این دو کشور به مدت دو هفته، در تابستان سال جاری به مذاکرات خود ادامه دادند اما پس از رزمایش سالانه نظامی بین سئول و واشینگتن، این مذاکرات از سوی پیونگیانگ متوقف شد.
کیمجونگ-اون در سخنرانی روز چهارشنبه خود با رد پیشنهاد آمریکا جهت آغاز دور جدید مذاکرات گفت: «از زمانی که دولت جدید واشینگتن به کار آمده، تهدیدهای نظامی و سیاستهای خصمانه این کشور علیه ما هیچ تغییری نکرده بلکه فریبندهتر شده است.»
این چندمین بار است که کره شمالی پیشنهاد آمریکا را تحت عنوان «اقدام فریبکارانه واشینگتن» رد میکند.
دولت جو بایدن، پیشتر پیشنهاد مذاکرات «بدون هیچگونه پیششرط» را به پیونگیانگ ارائه داد بود.
ایالات متحده در پاسخ گفته است هیچگونه قصد مغرضانهای در برابر کره شمالی ندارد و این کشور را دوباره به مذاکرات بدون پیششرط دعوت کرد.
پیونگیانگ در حالی به سئول پیشنهاد از سرگیری مذاکرات را میدهد که این کشور پس از ششماه اولین موج موشکپرانی خود را آغاز کرده است.
کره شمالی در دو روز گذشته، دو موشک مختلف را آزمایش کرد.
ارتش کره جنوبی با اعلام «آمادهباش» در بیانیهای اعلام کرد، پیونگیانگ، سهشنبه، موشکی کوتاهبرد را به سمت سواحل شرقی شبه جزیره کره پرتاب کرده است. در اقدامی دیگر نیز کره شمالی موشکی «مافوق صوت» با قابلیت حمل کلاهک هستهای را نیز در آبهای ساحل شرقی کره فرود آورده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به دعوت ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه جلسهای اضطراری را درباره آزمایشهای موشکی اخیر کره شمالی برگزار خواهد کرد.
پس از نشست تاریخی کیمجونگ-اون و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده در سال 2018، امیدها برای پایان جنگ دو کره پر رنگتر شد. اما با توقف این گفتوگوها در سال 2019، امیدها به یاس تبدیل شد.
-
آمریکا پرتاب موشک توسط کره شمالی را محکوم کرد
آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، لحظاتی پیش از سخنرانی نماینده این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد بين الملل -
پنتاگون: آزمایش موشکی کره شمالی تهدیدی برای همسایگان است
کره شمالی اخیرا به آزمایش موشکهای بالستیک از نوع «کروز» با برد 1500 کیلومتر اقدام کرده است بين الملل