روسیه: تاخیر در مذاکرات به ضرر ایران است
امیر عبداللهیان در پایان سفر پنج روزه خود به نیویورک گفته که نمیخواهد کشور را به مذاکرات وین «گره بزند»
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفت، تأخیر بیشتر ایران در بازگشت به مذاکرات هستهای میتواند بر روی ادامه این گفتوگوها تأثیر منفی بگذارد.
اولیانوف، شامگاه شنبه، 25 سپتامبر، در توییتی نوشت: «نیاز به گفتن نیست که همتایان ایرانی ما اگر لازم دارند میتوانند زمان بیشتری داشته باشند. اما احساس میکنم تأخیر بیشتر در مذاکرات، میتواند بر روی استمرار موفقیتآمیز و تکمیل روند این گفتوگوها تأثیری منفی داشته باشد. خوشحال میشوم که اشتباه کرده باشم.»
Needless to say that our Iranian counterparts can take more time if they need it. But my feeling is that further delay can make soon the atmosphere at the #ViennaTalks on #JCPOA less condusive to successful continuation and completion of the process. I would be happy to be wrong https://t.co/6xztGGnzET
— Mikhail Ulyanov (@Amb_Ulyanov) September 25, 2021
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جدید ایران پیشتر در مصاحبه با خبرگزاری «فارس» از آمادگی تهران برای بازگشت به مذاکرات در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: «جلسات زیادی داشتهایم و پنجره دیپلماسی و مذاکرات را باز نگه میداریم. ما بهزودی به مذاکرات باز خواهیم گشت.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این اظهارات گفته بود که منظور ایرانیها را «از به زودی» نمیداند.
تهران میگوید مشغول بررسی پرونده مذاکرات برجام است و کشورهای غربی میبایست تا اتمام این روند، منتظر بمانند.
مقامات جمهوری اسلامی به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کشورهای غربی گفتهاند که بازگشت سریع به برجام در دستور کار این کشور نیست.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود به مناسبت سال نوی شمسی گفته بود «برای بازگشت به برجام عجلهای نداریم.»
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران شامگاه پنجشنبه 23 سپتامبر، خاطر نشان کرد که «اولویت دولت سیزدهم برجام نیست و این پرونده از اولویت اول نظام خارج شده است».
این نماینده مجلس گفت که هنوز تیم مذاکره کننده مشخص نشده اما پرونده در دست دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران است و احتمال دارد که یکی از معاونین وزارت خارجه در راس این تیم قرار بگیرد، اما مدیریت پرونده هستهای در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی انجام میشود.
امیرعبداللهیان نیز در پایان سفر پنج روزه خود به نیویورک گفته است که «نمیخواهد کشور را به مذاکرات وین گره بزند» و آن را «خط قرمز دولت رئیسی» معرفی کرده است.
این ادعایی است که وزیر خارجه ایران در بیشتر دیدارهای خود در نیویورک با مقامات سیاسی و بینالمللی عنوان کرده است.
از سویی ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای غربی، ایران را برای بازگشت سریع به مذاکرات وین تشویق میکنند و فرصت بازگشت به برجام را محدود اعلام کردهاند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیداری گفته بود: «زمان برای بازگشت به اجرای برجام نامحدود نیست.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در دیداری عنوان کرده بود: «داریم به نقطهای میرسیم که بازگشت به مفاد دقیق برجام، دیگر مزایای اصلی پایبندی به این توافق را تضمین نمیکند.»
اظهارات اولیانوف در حالی صورت میگیرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود: «ایالات متحده آمریکا باید گامهای بزرگی اتخاذ کند و همه مسائل مربوط به احیای توافق هستهای با ایران را حل کند.»
لاوروف در ادامه این اظهارات، با تکرار مواضع ایران، به لزوم رفع تحریمهای واشینگتن علیه تهران اشاره کرده است.
پس از خروج ایالات متحده از توافق هستهای و کاهش شدید تعهدات برجامی ایران، مذاکرات جدیدی در ماه آوریل گذشته میان تهران و کشورهای حاضر در برجام با حضور غیر مستقیم آمریکا آغاز شد.
این مذاکرات پس از انجام 6 دور با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، در 20 ژوئن متوقف شد و تاکنون تاریخ جدیدی برای از سرگیری آن تعیین نشده است.
-
مسکو خواستار«گامهای بزرگ» واشینگتن برای احیای توافق هستهای با ایران شد
لاوروف: ایران به تعدادی از تعهدات مربوط به توافق هستهای پایبندی نبوده چرا که آمریکا از آن خارج شد بين الملل -
کنگره آمریکا قانون محاصره ایران و منع کاهش تحریمها را تصویب کرد
به موجب تعدیلهای انجام شده در قانون دفاع ملی برای سال 2022 دولت بایدن به شفافسازی و اطلاعرسانی به کنگره درباره روند مذاکرات با ایران و هر گونه امتیازدهی به تهران ملزم شد بين الملل -
بورل: جلوگیری از تبدیل ایران به کشور اتمی اولویت اروپا است
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که پس از احیای برجام، پرونده سیاستهای منطقهای ایران در دستور کار قرار دارد بين الملل