موافقت کنگره آمریکا با آغاز تحقیقات درباره «فاجعه» خروج ناگهانی از افغانستان
مخالفان بایدن خروج ناگهانی نیروهای آمریکایی از افغانستان را نوعی پیروزی برای تروریستهای اسلامگرا عنوان کردند
مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب پیشنویس لایحهای با طرح آغاز تحقیقات مستقل درباره «شکست» ایالات متحده در افغانستان موافقت کرد.
این لایحه که پنجشنبه، 23 سپتامبر، در کنگره ارائه داده شد با هدف تحقیق درباره خروج ناگهانی نیروهای آمریکا از افغانستان و پیامدهای آن تصویب شده و با تایید دو حزب دمکرات و جمهوریخواه رسیده است.
لایحه با 316 رای موافق و 113 رای مخالف تصویب شد که نتیجه نهایی رایگیری به نفع کسانی شد که با نحوه خروج جو بایدن مخالف بودند.
این طرح همچنین شامل بودجه دفاعی به مبلغ 768 میلیارد دلار است و موافقت با انجام تحقیقات نشان دهنده نوعی وحدتنظر در کنگره درباره «فاجعه» خروج ناگهانی نیروهای آمریکا از افغانستان است. همچنین تصویب این لایحه نشان دهنده سرخوردگی مشترک نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات از تصمیماتی است که منجر به خروج نامنظم و آشفته نیروهای این کشور در ماه گذشته از افغانستان شد.
این قانون شامل چندین پیگرد و محاکمه برای افرادی خواهد شد که باعث ترک سلاحهای آمریکایی در افغانستان شدند.
تحقیقات کنگره پنتاگون را ملزم میکند تا جزئیاتی از نحوه تخلیه شهروندان آمریکایی، دارندگان گرین کارت و افغانهایی که دارای ویزای مهاجرتی ویژه هستند و تا 17 اکتبر نتوانستند از طریق فرودگاه بینالمللی حامد کرزی کابل، افغانستان را ترک کنند، ارائه دهد.
این لایه قانونی همچنین از فرماندهان وزارت دفاع و اطلاعات ایالات متحده خواهد خواست که توضیحاتی درباره چگونگی مقابله با تهدیدهای تروریستی در آینده که منبع آنها افغانستان خواهد بود ارائه دهند.
این در حالی است که آمریکا موقعیت خود در خاک افغانستان را از دست داده و تنها بر تواناییهای هوایی که ماه گذشته شکست خود را در تشخیص دقیق اهداف نشان داد، متمرکز کرده است. از نمونه شکست خورده آن حمله پهپادی آمریکا به اطراف فرودگاه کابل است که منجر به کشته شدن یک امدادگر با همه اعضای خانوادهاش شد.
گفتنی است که بسیاری از چهرههای سیاسی شناخته شده جمهوریخواه از جمله میچ مکكانل، رهبر اکثریت این حزب در مجلس سنای آمریکا نیز ضمن مخالفت با خروج ناگهانی سربازان آمریکایی از افغانستان آن را نوعی پشتکردن به متحدان آمریکا و پیروزی بزرگ برای اسلامگرایان و تروریستها عنوان کردند.
در همین راستا مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا نیز از نحوه تخلیه سراسیمه و ناهماهنگ نیروهای آمریکایی از افغانستان به شدت انتقاد کرده است.
-
آیا خروج آمریکا از افغانستان اهداف «آخرالزمانی» ایران در خاورمیانه را تقویت میکند؟
کسانی هم هستند که زیر بار «بده و بستان» بایدن با رژیم ایران نمیروند، و آنها مردم ایران هستند ايران -
ترامپ: چگونگی خروج ما از افغانستان شرمآورترین لحظه تاریخ آمریکا بود
عملکرد دولت بایدن در نحوه خروج از افغانستان مورد انتقاد شمار زیادی از متحدان آمریکا و اعضای کنگره قرار گرفت بين الملل -
اولین بیانیه طالبان پس از خروج کامل آمریکا از افغانستان
پنتاگون، دوشنبه 30 اوت2021، رسما پایان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را اعلام کرد افغانستان