تعهد یک میلیارد دلاری کشورهای جهان برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان
گوترش تلاش داشت بیش از 600 میلیون دلار کمک بشردوستانه برای شهروندان افغانستان جمع آوری کند
در نشست بینالمللی کمک مالی به افغانستان، کشورهای جهان متعهد شدند که تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیارد دالر (دلار) به شهروندان این کشور کمک میکنند.
نشست بشردوستانه سازمان ملل، دوشنبه 13 سپتامبر (22 سنبله)، در ژنو برگزار شد و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از کشورها خواست تا به 11 میلیون شهروند افغانستان که نیاز به کمکهای بشردوستانه فوری دارند بیش از 600 میلیون دالر کمک کنند.
"This conference has fully met my expectations. There are 156 participants, including 90+ States. This shows how crucial #Afghanistan is for the international community. More than 1 billion USD has been pledged," says @antonioguterres at a presser at @UNGeneva #Investinhumanity pic.twitter.com/2J6QoSwB4N
— UN Geneva (@UNGeneva) September 13, 2021
در میان کشورهای کمک کننده، آلمان که پیش از این 100 میلیون یورو را به کمکهایش برای افغانستان و کشورهای همسایه آن اضافه کرده بود، گفت 500 میلیون یوروی دیگر نیز در نظر خواهد گرفت. جاپان (ژاپن) نیز وعده داد 200 میلیون دالر به شهروندان افغانستان کمک کند. فرانسه همچنان این کمکها را 100 میلیون یورو اعلام کرد.
ایالات متحده که قبلا بزرگترین کمک کننده به افغانستان بود از افزایش 64 میلیون دالری کمکهایش به سازمان ملل و نهادهای دیگر خبر داد که بر اساس آن این کمکها در سال 2021 به 330 میلیون دالر میرسد. دنمارک اعلام کرد که 38 میلیون دالر دیگر نیز به کمکهایش اضافه میکند. ناروی 20 میلیون دالر وعده کمک داد و سازمان ملل همچنان از بودجه رسیدگی به رخدادهای عاجل 20 میلیون دالر را برای حمایت از کارهای بشردوستانه در افغانستان اختصاص داد.
از میان کشورهای همسایه، چین بهتازگی از کمک بیش از 30 میلیون دالری به افغانستان خبر داده است. پاکستان از ارسال غذا و دارو به افغانستان و ایران هم از ارسال محمولههایی هوایی کمکی بشردوستانه به این کشور خبر داده است.
گوترش اعلام کرده است که در این نشست 150 نفر از 90 کشور جهان شرکت کردند و آنچه که او از این نشست انتظار داشت بهگونهای کامل برآورده شده است. او از جامعه جهانی خواست، اجازه دهد تا اقتصاد افغانستان نفس بکشد و از سقوط آن جلوگیری شود.
دبیرکل سازمان ملل، در این نشست گفت افغانستان در خطرناکترین لحظات خود قرار دارد و اکنون زمان آن رسیده است تا جامعه بینالملل به کمک این کشور بشتابند.
به گفته او حتی پیش از تغییر حکومت، بهدلیل همهگیری ویروس کرونا و خشکسالی شدید در افغانستان، این کشور بدترین بحران بشردوستانه را تجربه میکرد و اکنون از هر سه شهروند افغان یکی از آنها نمیدانند وعدهای غذایی بعدیشان از کجا خواهد آمد؛ فقر در حال افزایش است و بسیاری مجبور شدهاند خانههایشان را ترک کنند.
به باور او افغانستان در یک وضعیت اضطراری قرار دارد و باید دستاوردهای بیست سال گذشته در این کشور حفظ شود. همچنان فروپاشی نظام در این کشور نه تنها عواقب ناگوار را برای شهروندان افغانستان، بلکه برای کشورهای همسایه نیز به همراه خواهد داشت.
نشست بشردوستانه سازمان ملل متحد در حالی برگزار شد که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، فقر و بیکاری در این کشور به بالاترین رقم خود رسیده است و شهروندان افغان از هر راه ممکن تلاش دارند تا برای زنده ماندن خود را به کشورهای همسایه برسانند.