پلیس فدرال آمریکا جایزه دستگیری «سراج‌الدین حقانی» را به 10میلیون دلار افزایش داد

شبکه حقانی به طراحی و انجام عملیات‌های انتحاری و نیز گروگان گرفتن شهروندان غربی شهرت دارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

پلیس فدرال آمریکا «اف‌ بی‌ آی»، جایزه مربوط به دستگیری سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (وزیر کشور) دولت موقت طالبان را به ده میلیون دلار افزایش داد.

اف بی آی که پیشتر 5 میلیون دلار جایزه در قبال هر گونه اطلاعاتی که مستقیماً منجر به دستگیری سرکرده شبکه حقانی شود تعیین کرده بود، روز گذشته این مبلغ را در وب‌گاه اینترنتی خود به 10 میلیون دلار افزایش داد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی رسمی طالبان، روز سه‌شنبه، 7 سپتامبر، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی، از تشکیل «دولت موقت» طالبان در افغانستان خبر داد. دست‌کم 14 نفر از بین 33 عضو این دولت در لیست سیاه سازمان ملل متحد قرار دارند.

غلام محمد اسحاق زی، نماینده دایم افغانستان در سازمان ملل در این‌باره در توییتی نوشت: «17 عضو کابینه طالبان در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد قرار دارند.»

حقانی کیست؟

سراج الدین حقانی، رهبر شبکه‌ای است که ارتباط نزدیکی با «القاعده» داشت. 4 عضو این شبکه، بخش مهمی از کابینه جدید طالبان را تشکیل می‌دهند. او علاوه بر اینکه تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا است، در فهرست سیاه سازمان ملل نیز قرار دارد.

اف‌ بی‌ آی در پایگاه اطلاعاتی خود عنوان کرده است که حقانی برای مواردی مانند حمله به هتلی در کابل در ژانویه 2008 که منجر به کشته‌شدن 6 تن از جمله یک آمریکایی شد، باید تحت بازجویی قرار گیرد. پلیس فدرال آمریکا موارد دیگری نیز علیه او، همچون حمله به نیروهای آمریکایی در افغانستان و مشارکت در ترور نافرجام حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان مطرح کرده است.

این افزایش چشم‌گیر در مبلغ جایزه اف بی آی هنگامی اعلام شد که در همان روز «فاکس نیوز» در خبری که از «آسوشیتدپرس» نقل کرده بود، خبر داد که گمان می‌رود سراج الدین حقانی، حداقل یک آمریکایی را به گروگان گرفته است. مقامات کاخ سفید و اف‌بی‌آی هنوز به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند.

به گفته اف‌ بی‌ آی، حقانی احتمالا در شهر «میران‌شاه» مرکز فرمانداری وزیرستان شمالی در پاکستان سکونت دارد. هیچ گزارشی مبنی بر رویت او در افغانستان پس از سقوط کابل نیز منتشر نشده است.

شبکه حقانی به طراحی و انجام عملیات‌های انتحاری و نیز گروگان‌گیری شهروندان غربی شهرت دارد.

یک سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سازمان، طالبان را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت می‌شناسد یا خیر، گفته بود: سازمان ملل «در روند به رسمیت‌شناختن دولت‌ها دخالتی نمی‌کند» و این تصمیم برعهده دیگر دولت‌هاست.

کاخ سفید نیز گفته بود که برای به رسمیت‌شناختن طالبان به عنوان دولت، هیچ عجله‌ای ندارد.

طالبان در نیمه‌های ماه اوت، کابل را پس از بیست سال به تصرف خود در آورد. این گروه در روز ششم ماه جاری نیز از به دست‌گرفتن کنترل کامل افغانستان خبر داد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم