وزیر خارجه آمریکا: طالبان باید برای کسب «مشروعیت جهانی» تلاش کند

بلینکن گفت نگران «وابستگی‌ها و سوابق» برخی از مقامات دولت موقت افغانستان است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در جریان اجلاس وزرای خارجه بیست کشور جهان درباره بحران افغانستان که روز چهارشنبه در آلمان برگزار شد، گفت که طالبان اگر «مشروعیت جهانی» می‌خواهد، باید برای بدست آوردنش تلاش کند.

به گزارش «خبرگزاری فرانسه»، چهارشنبه، 8 سپتامبر 2021، بلینکن، در نشست مطبوعاتی پس از این اجلاس به خبرنگاران گفت که دولت موقت طالبان را «اقدامات» آن محک خواهد زد. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز به خبرنگاران گفت که درباره دولت موقت طالبان «خوش‌بین نیست».

بلینکن و ماس هر دو از اینکه دولت موقت طالبان هیچ «عضو زن» یا «عضو غیرطالبانی» ندارد، و وزیر کشورش به اتهام «اقدامات تروریستی» تحت تعقیب ایالات متحده است، انتقاد کردند. بلینکن گفت نگران «وابستگی‌ها و سوابق» برخی از مقامات دولت موقت افغانستان است.

او همچنین گفت که طالبان جلوی پروازهای چارتری که قرار بود آمریکایی‌ها و متحدان افغان‌شان را از کابل خارج کند گرفته است. وزیر خارجه آمریکا وعده داد: «تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت تا این پروازها از زمین بلند شوند.»

پس از اجلاس آلمان، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای مطبوعاتی به تشریح چگونگی و نتایج این نشست پرداخت. بر اساس این بیانیه، نمایندگانی از پادشاهی عربی سعودی، آلمان، بریتانیا، استرالیا، بحرین، کانادا، فرانسه، هند، ایتالیا، ژاپن، کویت، نروژ، پاکستان، قطر، جمهوری کره، اسپانیا، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، ناتو، اتحادیه اروپا، و سازمان ملل متحد در این نشست شرکت کردند.

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، بلینکن خواستار وحدت شرکت‌کنندگان برای «کاهش بحران بشردوستانه» و «پاسخگو کردن طالبان در قبال تروریسم»، «کسب مجوز عبور ایمن» برای شهروندان خارجی و افغان‌هایی که قصد خروج از افغانستان را دارند، و تشکیل یک «دولت فراگیر» که حقوق اولیه انسانی را رعایت می‌کند، شد.

به گفته ند پرایس: «ایالات متحده کماکان از اهرم‌های اقتصادی، دیپلماتیک، و سیاسی برای حمایت از حقوق مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران، استفاده می‌کند، تا اطمینان حاصل کند که افغانستان به پناهگاهی برای تروریسم تبدیل نمی‌شود.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم