بریتانیا: ما بر اساس عملكرد طالبان قضاوت خواهیم کرد
جانسون: به عدم تخلیه 311 افغان واجد شرایط برای پناهندگی در بریتانیا اعتراف کرد
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا گفت، بریتانیا طالبان را بر اساس عملکردهای این گروه قضاوت خواهد کرد.
نخست وزیر بریتانیا دوشنبه، 6 سپتامبر، به آن گروه از اتباع افغانستان که برای شروع زندگی جدید به بریتانیا منتقل شدهاند، وعده داد که به آنها کمک خواهد کرد.
جانسون افزود که کشورش با پایان مهلت خروج نیروهای خارجی از افغانستان در اواخر ماه اوت، قادر به تخلیه 311 نفر از شهروندان افغان واجد شرایط پناهندگی در بریتانیا نبود.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، دولت بریتانیا به دلیل عدم تخلیه بسیاری از بریتانیاییها و افغانهایی که با نیروهای این کشور همکاری کردند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
بوریس جانسون به مناسبت آغاز به کار پارلمان در پاسخ به سوالی درباره تعداد افغانهای واجد شرایط پناهندگی به بریتانیا، گفت، تعداد کل 311 نفر است که به درخواست 192 نفر از آنها پاسخ داده شد.
نخست وزیر بریتانیا شمار شهروندانی كه در افغانستان باقی ماندند را ذکر نکرد.
این در حالی است که اپوزیسیون وابسته به حزب کارگر بریتانیا حکومت جانسون را متهم می کند که برنامه مشخصی برای خروج شهروندان از افغانستان نداشت. اما رهبر محافظه کار تاکید کرد که دولت او تمام تلاش خود را برای رساندن این افراد به بریتانیا انجام داده است.
او افزود: «ما با دوستان منطقهای خود برای یافتن راهی امن برای انتقال آنها هستیم. ما هر کاری را که می توانیم انجام میدهیم تا به آنها اجازه دسترسی به یک مکان امن را بدهیم».
بریتانیا طی دو هفته گذشته پس از تسلط طالبان بر کابل در اواسط ماه اوت بیش از 15 هزار نفر را از طریق هوایی از جمله حدود 8600 افغان که واجد شرایط برنامه پناهندگی و کمک بودند را از کابل تخلیه کرد.
پیشتر جانسون در پاسخ به انتقادها به نحوه عملکرد دولتش برای تخلیه شهروندان بریتانیایی از افغانستان اعتراف کرد که تصمیم آمریکا برای خروج ناگهانی از افغانستان برای بریتانیا راهی جز خروج نیروهایمان از کابل باقی نگذاشت.

جانسون از زمان سیطره طالبان بر کابل با انتقاد شدید نمایندگان مجلس به دلیل عدم پیشبینی دقیق درباره سرعت تسلط این گروه بر کابل روبرو شده است.
گفتنی است که تصمیم رئیس جمهوری آمریکا به خروج نیروهایش از افغانستان به اختلاف و تنش لفظی میان واشینگتن و لندن منجر شد.
بریتانیاییها خروج آمریکا از افغانستان تحت کنترل طالبان را فاجعهبار توصیف کردهاند. یکی از وزرای بریتانیا رئیس جمهور آمریکا را برای اتخاذ این تصمیم «دیوانه» خواند. از سوی دیگر جو بایدن نیز به تماسها و نداهای نخست وزیر بریتانیا درباره عدم تسریع خروج نیروها از کابل توجهی نکرد.