گرفتار ماندن صدها تبعه آمریکایی در افغانستان
پنتاگون: تلاشهای کاخ سفید برای کمک به خروج آمریکاییها از افغانستان ادامه خواهد یافت
بر اساس گزارشی که روزنامه آمریکایی «واشینتگن تایمز» منتشر کرده است، حتی بعد از سهشنبه 31 اوت، روز پایانی حضور 20 ساله آمریکا در افغانستان، تصور میشود بهرغم هشدار جمهوریخواهان، هنوز صدها آمریکایی در افغانستان گرفتار مانده باشند.
این در حالی است که تلاشهای گسترده به فرماندهی آمریکا برای تخلیه اتباع خارجی و افغان از کابل با پایان ضرب الاجلی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، تا 31 اوت تعیین کرده بود، متوقف شده است.
مقامات پنتاگون میگویند هدف از عملیاتی که در «فرودگاه بینالمللی حامد کرزای» کابل صورت گرفته، کمکرسانی جهت فرارِ بیشترین تعداد ممکن از افغانها، پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان بود.
ژنرال هانک تیلور، از ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا دوشنبه به خبرنگاران گفت: «در حالی که عملیات در افغانستان رو به اتمام است، تلاشهای بینِ سازمانی وزارت دفاع آمریکا برای کمک به انجام وظیفه مشترک ادامه پیدا میکند.»
.@POTUS' decision to totally & unconditionally withdraw from Afghanistan was wrong & he has completely mismanaged the evacuation process.
— Sen. Jim Inhofe (@JimInhofe) August 30, 2021
I’m grateful for everything our service members have done—over the last 2 weeks & 2 decades—to save innocent lives & make our country safer.
مسئولین پنتاگون گفتند که بعد از پایان عملیات تخلیه در روز سهشنبه، تلاشهایی از سوی کاخ سفید برای کمک به خروج آمریکاییها از افغانستان صورت خواهد گرفت. جان کیبربی، سخنگوی پنتاگون گفت: «وزارت امور خارجه، تسهیل عملیات انتقال را از کانالهای مختلف پیگیری میکند اما در حال حاضر، هیچگونه عملیات نظامی را پیشبینی نمیکنیم.»
پس از دریافت گزارشهایی مبنی بر عدم امکان عبور آمریکاییها از موانع ایجاد شده توسط طالبان در اطراف فرودگاه کابل، سناتور جیم اینهاف، عضو مطرح جمهوریخواه در کمیته نیروهای مسلح در سنای آمریکا، گفت پرزیدنت بایدن، زمان خروج از افغانستان را باید تمدید کند.
او ادامه داد: «باور نمیکنم که رئیس جمهوری ما، این رنج انسانی که ناشی از همین عملیات ناموفق بود را مشاهده کرده و تصمیم گرفته بر ضرب الاجل ظالمانه و غیرواقعی خود پایبند بماند. در حالی که میدانست این اقدام، به معنای واقعی کلمه، جمعیت غیرقابل شماری از آمریکاییها و افغانهایی که به ما کمک کردند را، پشت سرمان تنها میگذارد.».
او همچنین گفت: «تصمیمهای حکومت بایدن که منجر به این تخلیه فاجعهبار شد، نسلی از زنان و کودکان افغان را تازه اگر به اندازه کافی خوششانس باشند و زنده بمانند وحشتزده خواهد کرد.»
تنها چند روز پس از کشته شدن 173 نفر از جمله 13 نظامی آمریکایی و زخمی شدن 18 نفر دیگر از آنها در حمله انتحاری عناصری از شاخه خراسان گروه «داعش» در کابل، در روز دوشنبه نیز دستکم 5 فروند راکت به سمت فرودگاه شلیک شد. منابعی گفتند که 3 فروند از این راکتها به فرودگاه نرسید و فقط یکی از آنها، بدون هیچگونه تاثیری، در فرودگاه سقوط کرد. نیروهای آمریکایی توانستند یکی از موشکها را رهگیری کنند.
-
سازمان نجات کودکان: در 20 سال جنگ افغانستان 33 هزار کودک کشته یا معلول شدند
تاکید کشورهای غربی بر ادامه کمکهای بینالمللی به مردم افغانستان افغانستان -
حمله طالبان به ولایت «پنجشیر» عقب رانده شد
ولایت پنجشیر در 50 کیلومتری کابل پایتخت افغانستان هنوز به دست نیروهای مقاومت ضد طالبان است افغانستان -
شروط احمد مسعود برای مذاکره با طالبان
مسعود هر گونه مذاکره و صلح با طالبان را منوط به شکلگیری دولت فراگیر و غیر متمرکز در افغانستان دانست افغانستان -
ترامپ: تجهیزات نظامی آمریکایی در افغانستان از طالبان پس گرفته شود
این تجهیزات برای ایجاد یک ساختار نظامی و دفاعی در افغانستان، عمدتا توسط آمریکا تامین شده بود خاورميانه