رویترز: یک شرکت چینی نقش اصلی را در فروش نفت تحریمی ایران و ونزوئلا داشت

شرکت نفت کنکورد در سال گذشته از دست‌کم 14 تانکر برای انتقال نفت از ایران و ونزوئلا به چین استفاده کرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

خبرگزاری «رویترز»، در گزارشی به نقل از منابع آگاه گزارش داد پس از آنکه آمریکا نفت ایران و ونزوئلا را تحریم کرد، یک شرکت چینی «نقش اصلی و محوری» را در فروش نفت این دو کشور ایفا کرده است.

«رویترز»، به نقل از هفت منبع آگاه می‌گوید، نقش محوری «شرکت کنکورد پترولیوم چین» در خرید نفت از ایران و همچنین گسترش معاملات این شرکت با ونزوئلا پیش از این گزارش نشده بود و این نشانه محدودیت سیاست‌های آمریکا برای اعمال تحریم‌ها در این زمینه است.

Advertisement

جزئیات معاملات مورد اشاره را طیفی از منابع مختلف از جمله یک منبع آشنا با فعالیت‌های شرکت نفت کنکورد، مقامات ایرانی و یک منبع در شرکت نفت دولتی ونزوئلا برای این خبرگزاری تصریح کرده‌اند.

اطلاعات زمان‌بندی بارگیری‌ها، صادرات و صورتحساب‌های مرتبط از ماه آوریل و مه سال جاری و داده‌های مربوط به حرکت نفت‌کش‌ها و یک منبع در شرکت نفت ونزوئلا نشان می‌دهند شرکت کنکورد معامله با ونزوئلا را امسال آغاز کرده و پالایشگاه‌های مستقل و کوچک چینی را واسطه قرار داده است.

بنا بر این گزارش، شرکت نفت کنکورد در هنگ‌کنگ ثبت شده و به سرعت به شریکی برای ونزوئلا تبدیل شده است.

این شرکت تنها در دو ماه آوریل و مه، بیش از 20 درصد از صادرات نفت ونزوئلا، معادل 445 میلیون دلار را معامله کرده است.

تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و ونزوئلا سبب شده که شمار زیادی از پالایشگاه‌ها در سراسر جهان، از جمله پالایشگاه‌های دولتی در چین از خرید نفت از این دو کشور خودداری کنند، تاجایی‌که در نهایت به کاهش شدید درآمدهای نفتی این کشورها منجر شده است.

تهران و کاراکاس با توجه به وابستگی شدید خود به فروش نفت خام، به فکر یافتن راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها افتادند و با ترفندهای متعدد و پیچیده، و «موش و گربه‌بازی» با واشینگتن، به فروش مخفیانه نفت ادامه دادند. انتقال نفت از یک نفتکش به نفتکش دیگر در وسط دریا، از جمله این ترفندها بود.

در بخش دیگر این گزارش از دو منبع آگاه نقل شده است که شرکت کنکورد در سال گذشته از 14 تانکر برای انتقال نفت ایران و ونزوئلا استفاده کرده و مجموع گنجایش این نفت‌کش‌ها حدود 28 میلیون بشکه برآورد شده است.

«رویترز» در پایان نوشته‌ با مقامات نفتی جمهوری اسلامی و ونزوئلا برای اظهار نظر در این زمینه تماس گرفته اما آنها از اظهارنظر خودداری کردند.

مسئولان این شرکت چینی هم به ایمیل «رویترز» پاسخی نداده‌اند و یکی از کارمندان این شرکت از چنین موضوعی اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

خبرگزاری‌های «رویترز» و «بلومبرگ» پیشتر بارها گزارش کرده‌اند که نفت ایران تحت نام نفت دیگر کشورها به چین فروخته می‌شود.

پیشتر «تانکر ترکرز»، میزان فروش نفت ایران در سال گذشته را 500 هزار بشکه برآورد کرده بود اما گفته‌ می‌شود ایران هم‌اکنون روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین صادر می‌کند و در برخی ماه‌های سال جاری میلادی، این رقم به 1.5 میلیون بشکه نیز افزایش یافته است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم