نماینده آمریکایی: بایدن دلیل خروج سامانه‌های دفاع ضدموشکی از خاورمیانه را توضیح دهد

نماینده جمهوری‌خواه کنگره نگران است این تصمیم بایدن، امتیازی به دولت ایران در جریان مذاکرات احیای برجام باشد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

برایان استیل، عضو مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده خواست تا کنگره را در جریان جزئیات طرح دولتش برای انتقال تجهیزات نظامی آمریکا از خاورمیانه قرار دهد.

به گزارش وب‌گاه «واشینگتن فری بیکن»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره نگران است این تصمیم بایدن، امتیازی به دولت ایران در جریان مذاکرات احیای برجام باشد.

Advertisement

وزارت دفاع آمریکا ماه گذشته اعلام کرد چندین سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در پادشاهی عربی سعودی، اردن، عراق و کویت جمع‌آوری می‌کند. وزارت دفاع ایالات متحده معتقد است تهدیدات ایران در این کشورها کاهش یافته است.

برایان استیل بر این باور است کشورهای متحد آمریکا در منطقه نگرانی خود را از جمع‌آوری این سامانه‌های دفاع موشکی به شکل محرمانه به اطلاع دولت بایدن رسانده‌اند. یکی از این سامانه‌ها در پادشاهی عربی سعودی قرار دارد که همواره هدف شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران بوده است.

دولت بایدن پیشتر میزان محدودی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران را رفع کرده بود اما روشن است که جمهوری اسلامی چیزی فراتر می‌طلبد.

استیل می‌گوید توجیه عمومی دولت برای حذف سیستم‌های ضد موشکی با واقعیت سازگار نیست. شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران حملات خود را به ایالات متحده و نیروهای متحد از جمله در عراق متوقف نکرده‌اند.

دولت ایالات متحده در 27 ژوئن2021، كمتر از یک هفته پس از آن‌كه جو بایدن دستور داد تجهیزات نظامی دفاعی برداشته شود، حمله به هواپیماهای بدون سرنشین را علیه شبه‌نظامیان ایرانی در سوریه تایید کرد.

نیروی هوایی ایالات متحده، در پاسخ به تهدیدات موشکی و پهپادی نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و شبه‌نظامیان آن در عراق و سوریه، بامداد یکشنبه 27 ژوئن، سه پایگاه این گروه‌ها در مرز سوریه و عراق را بمباران کرد، که طی آن چندین نفر از شبه‌نظامیان نیابتی کشته و زخمی شدند.

جان کربی، سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون»، این حملات هوایی را «دفاعی» توصیف کرد و افزود که ایالات متحده «اقدامات لازم، مناسب و آگاهانه‌ای برای جلوگیری از خطر تشدید درگیری، و به منظور ارسال یک پیام بازدارنده روشن و بدون ابهام انجام داده است.»

از آغاز امسال، شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، حداقل 40 حمله علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق انجام داده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم