سیل در آلمان و بلژیک دستکم 180 کشته بر جای گذاشت
تغییرات اقلیمی عامل اصلی سیل فاجعه بار در غرب اروپا
طی سه روز گذشته، طغیان رودخانهها و رانش زمین در اثر جاری شدن سیلاب در غرب آلمان و بلژیک یکی از بزرگترین فجایع زیستمحیطی در چند دهه اخیر اروپا را شکل داده است.
بر اساس گزارشها، تاکنون بیش از 180 نفر جان خود را از دست داده و بیش از 1500 نفر ناپدید شدهاند. در اثر وسعت سیلاب، میلیاردها یورو خسارت به خانههای مسکونی و زیرساختهای عمومی وارد شده است. وزارت دفاع آلمان برای غرب این کشور «وضعیت فاجعه» اعلام کرده است.
طی سه روز گذشته، طغیان رودخانهها و رانش زمین در اثر جاری شدن سیلاب در غرب آلمان و بلژیک یکی از بزرگترین فجایع زیستمحیطی در چند دهه اخیر اروپا را شکل داده است. pic.twitter.com/jCPmIr3XzU
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 19, 2021
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دانشمندان و مقامات اتحادیه اروپا تغییرات اقلیمی را عامل اصلی این فاجعه میدانند. به گفته دانشمندان بهطور کلی افزایش متوسط دمای کره زمین در حال حاضر 1.2 درجه سلیسیوس بیشتر از زمانی است که دنیا هنوز صنعتی نشده بود.
هوای گرم رطوبت بیشتری را در خود نگه میدارد و این یعنی در نهایت آب بیشتری آزاد میشود، بیش از 15 سانتی متر باران روز سهشنبه و چهارشنبه شهر کلن آلمان را خیس کرده است.
افزایش 1 درصدی دمای هوا، گنجایش اتمسفر را برای نگهداری آب 7 درصد افزایش میدهد که باعث بارش بارانهای شدید خواهد شد، البته عوامل دیگر از جمله جغرافیای محلی و سیستمهای فشار هوا نیز تعیین میکنند که مناطق خاص چگونه تحت تاثیر قرار میگیرند.
این سیل تنها چند هفته پس از آن رخ داد که یک موج گرمای بیسابقه باعث کشتهشدن صدها نفر در کانادا و ایالات متحده آمریکا شد. دانشمندان گفتهاند كه گرماي شديد بدون تغيير اقليم «عملا غير ممكن» خواهد بود و این احتمال وقوع چنين رويدادی را حداقل 150 برابر كرده است.
اروپا نیز اخیرا به طور غیرمعمولی گرم بوده، بهعنوان مثال هلسینکی، پایتخت فنلاند گرمترین ماه ژوئن خود را از سال 1844 تاکنون تجربه کرده است.
بارانهای هفتههای اخیر رکورد آبشار و سطح رودخانهها را در مناطق غربی اروپا شکسته است.
اگرچه محققان برای دههها اخلال در وضعیت آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی را پیشبینی کرده بودند، اما برخی معتقدند سرعت رخ دادن آنها باعث غافلگیری شده است.
استفان رحمستورف، اقیانوسشناس و دانشمند اقلیم در «موسسه تحقیقات تأثیر اقلیم» پوتسدام گفت: «ما در حال حاضر جهانی گرمتر با میزان زیادی از ذوب شدن یخها، بالا آمدن سطح و حوادث شدید آب و هوایی داریم که برای نسلهای بعدی هم خواهد بود، اما هنوز میتوانیم از بدتر شدن آن جلوگیری کنیم.»
این سیل بسیاری را شوکه کرد طوری که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان آن را فاجعه خواند و قول داد که از آسیب دیدگان در این اوقات سخت و ترسناک حمایت کند.