دموکراسیهای غربی چین را به «حملات سایبری جهانی» متهم کردند
چین در فاصله سالهای 2011 و 2018 طی یک کارزار جهانی دهها شركت، دانشگاه و سازمان دولتی در آمریکا و كشورهای دیگر را هدف حمله سایبری قرار داد
دموکراسیهای غربی روز دوشنبه 19 ژوئیه 2021 دولت چین را به هدایت یک کارزار سایبری جهانی علیه خود و دیگران با استفاده از هکرهای مزدور متهم کردند، که حملات گسترده سایبری اوایل سال جاری از طریق نرمافزار «مایکروسافت اکسچنج» در آن نقش عمده دارد.
پس از توافق رهبران پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» با رئیسجمهوری ایالات متحده جو بایدن در جریان اجلاس سران «هفت کشور بزرگ صنعتی» در بریتانیا و بلژیک در ماه گذشته مبنی بر اینکه دولت چین چالشهای سیستماتیک برای نظم جهانی ایجاد کرده است، روز دوشنبه ناتو، اتحادیه اروپا، بریتانیا، استرالیا، ژاپن، نیوزیلند، و کانادا در کنار آمریکا علیه حملات سایبری گسترده چین موضع گرفتند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وزارت دادگستری آمریكا چهار تبعه چینی – سه مقام امنیتی و یک هكر قراردادی – را متهم به طراحی یک کارزار سایبری جهانی برای هدف قرار دادن دهها شركت، دانشگاه و سازمان دولتی در ایالات متحده و كشورهای دیگر متهم کرد. این کارزار که در فاصله سالهای 2011 و 2018 صورت گرفت، روی دزدیدن اطلاعاتی متمرکز بود که سود چشمگیری به شرکتهای چینی میرساند.
وزیر خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن نیز در بیانیهای جداگانه اعلام کرد: «وزارت امنیت دولتی [چین] شبکهای گسترده از هکرهای مزدور خلافکار را پرورش داده است که هم برای دولت چین و هم برای منفعت شخصی خود دست به انجام جرایم اینترنتی گسترده میزنند.»
به گفته «رویترز»، مقامات آمریکایی رسماً «با اطمینان بالا» دولت چین را مقصر حملات سایبری به مشاغل و سازمانهای دولتی در ایالات متحده با استفاده از سرویس پست الکترونیکی مایکروسافت دانستند. کارزار سایبری چین، با استفاده از نقاط ضعف موجود در برنامه «مایکروسافت اکسچنج»، که یک نرمافزار رایج برای تبادل ایمیل است، قربانیان خود که به گفته کارشناسان امنیت سایبری تنها بالغ بر «هزاران قربانی بالقوه در آمریکا» میشوند، را مورد حمله قرار داد.
طبق بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، کارزار سایبری چینی اسرار تجاری در صنایعی همچون هوانوردی، دریانوردی، دفاعی، آموزشی، دولتی، بهداشتی، و پزشکی را هدف قرار داده است.