انتقاد سفیر دائم روسیه از توقف مذاکرات هستهای وین
اولیانوف: ایجاد وقفه در روند مذاکرات انگیزه احیای برجام را از بین میبرد
میخائیل اولیانوف، سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، ضمن انتقاد از ایجاد وقفه در روند مذاکرات، آن را باعث «بیانگیزه» شدن مذاکرهکنندگان در روند احیای برجام دانست.
اولیانوف، پنجشنبه 24 تیر گفت: «توقف در مذاکرات اتمی میان ایران و قدرتهای جهانی باعث میشود که مذاکره کنندگان شتاب خود را برای حصول توافق از دست بدهند.»
او در صفحه توییتر خود نوشت: «بر اساس آخرین گزارشها ایران آماده خواهد بود تا مذاکرات وین برای احیای برجام را تنها پس از 5 اوت از سرگیرد؛ اما سوال این است که دقیقا از چه زمانی؟»
این دیپلمات روس ادامه داد: «اگر توقف در گفتوگوها طولانی شود، مذاکرهکنندگان انگیزه خود را از دست داده و روند گفتوگوها طولانیتر از زمان مورد انتظار خواهد بود.»
اولیانوف پیشتر در اظهاراتی مشابه وقفه در مذاکرات برجام را به انتخابات ریاست جمهوری ایران نسبت داده، اما گفته بود که بهتر است گفتوگوها هرچه سریعتر از سرگرفته شود.
از سویی جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه 14 ژوئیه تصریح کرد «همچنان معتقدیم که به نفع ایالات متحده و امنیت ملی آن است که مذاکرات وین ادامه یابد تا امکان نظارت بیشتر بر برنامه هستهای ایران فراهم شود».
مذاکرات تا بینهایت نخواهد بود
رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز در گفتوگو با شبکه «سی ان ان» اظهار داشت: «ما میدانیم که ایران در دوران انتقال ریاست جمهوری باید تصمیماتی بگیرد اما اگر آنها خواهان توافق برای بازگشت به برجام هستند، این تصمیمات باید هرچه زودتر اتخاذ شود.»
رابرت مالی همچنین گفت که «ایالات متحده معتقد است که هنوز برای مذاکره بر سر بازگشت مجدد به برجام زمان وجود دارد اما این فرصت بینهایت نیست.»
پیشتر خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت که ایران تا پیش از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، آمادگی حضور در دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای موسوم به برجام در وین را ندارد.
این منبع که خواست نامش فاش نشود به «رویترز» گفته، ایران این موضوع را به مقامات اروپایی که به طور غیر مستقیم کار میانجیگری بین ایران و آمریکا را انجام میدهند، اطلاع داده که تا اواخر مرداد آماده بازگشت به میز مذاکره نیست.
مذاکرات بر سر پرونده هستهای ایران پس از انتخابات اخیر این کشور در 28 خرداد گذشته و پیروزی ابراهیم رئیسی تعلیق شد اما زمانی برای آغاز دور هفتم آن تعیین نشده است.
به گفته مقامات دیپلماتیک حاضر در مذاکرات وین، دلایلی از قبیل اختلاف درباره لغو تحریمهای اعمال شده علیه علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیرمجموعه او و موضوع تضمین آمریکا به عدم تکرار خروج از برجام در آینده، از جمله عوامل موثر در به تاخیر افتادن روند دستیابی به توافق هستهای بوده است.
-
آمریکا: ایران زمان از سرگیری مذاکرات اتمی وین را تعیین میکند
واشینگتن ضربالاجلی برای ادامه و پایان مذاکرات اتمی تعیین نکرده است بين الملل -
«تنش» در مذاکرات اتمی وین با مطرح شدن «مسائل دشوار»
روز سه شنبه 7 ژوئیه، جوی از تنش بر مذاکرات اتمی میان ایران و گروه 1+5 در وین حاکم شد. همزمان سخن از «مسائل بسیار دشوار» پیش آمد که جلوی ... بين الملل