ترور رئیس جمهوری هائیتی به دست افراد مسلح ناشناس
طبق برآوردها نزدیک به 60 درصد جمعیت هائیتی زیر خط فقر زندگی میکنند
افراد مسلح ناشناسی چهارشنبه 7 ژوئیه 2021 با حمله به منزل رئیس جمهوری هائیتی، او را کشته و همسرش را زخمی کردند.
جوونل موئیز رئیس جمهوری هائیتی ساعت یک بامداد چهارشنبه به وقت محلی در منزل مسکونیاش در پورتوپرنس، پایتخت این کشور، کشته شد.
مردان مسلح ناشناس با حمله به منزل رئیس جمهور این کشور حوزه دریای کارائیب، او را به قتل رسانده و همسرش را زخمی کردند.
گروهی مسلح وارد سکونتگاه جوونل موئیز، رئیسجمهوری هائیتی در پورتو پرنس، پایتخت این کشور شده و او را به ضرب گلوله کشتند.#العربیه_فارسی pic.twitter.com/DuCoLD0hdI
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) July 7, 2021
کلود ژوزف، نخست وزیر این کشور با اعلام این خبر افزود:«تمام ترتیبات لازم برای ادامه کار دولت اتخاذ شده است». ژوزف حمله به رئیس جمهوری هائیتی را عملی «پلید، غیرانسانی و همراه با بربریت توصیف کرد».
موئیز 53 ساله، از فوریه سال 2017 در این کشور بحرانزده کارائیبی در رأس قدرت بود. منتقدان موئیز او را به فساد متهم میکردند. در چهار سال گذشته هائیتی با افزایش تظاهرات ضد دولتی خشونتبار مواجه بوده است. از ابتدای امسال در تظاهراتهای گسترده در پورتوپرنس و چند شهر دیگر این کشور، معترضان خواهان استعفای او شده بودند.
دوران ریاست موئیز، پنج سال پس از استعفای رئیس جمهوری قبلی، میبایست در ماه فوریه به پایان میرسید اما او با این استدلال که یک سال دیر قدرت را در اختیار گرفته است، انتخابات را یک سال به تاخیر انداخت، تاخیری که انتقادهای گسترده اپوزیسیون دولت هائیتی را به دنبال داشت.
بحران بی پایان هائیتی
کشور کوچک هائیتی از زمان زلزله سال 2010 با بحرانهای فزایندهای رو به رو است. این زلزله منجر به مرگ بیش از 200 هزار نفر و نابودی بخش بزرگی از زیرساختهای هائیتی شد. از آن زمان تاکنون این کشور شاهد افزایش غیرقابل کنترل جرایم سازمان یافته، آدمربایی و سقوط استانداردهای زیستی بوده است.
برآورد میشود نزدیک به 60 درصد جمعیت هائیتی زیر خط فقر زندگی میکنند.
علاوه بر فقر رقابتهای سیاسی و دیکتاتوری دولت هم بر مشکلات هائیتی افزوده است. ماه فوریه امسال درست همان روزی که اپوزیسیون دولت موئیز خواهان برکناری او شد، دولت از خنثی شدن تلاش برای ترور او خبر داد. خروج نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در سال 2017 هم بر بحرانهای این دولت کوچک آمریکای مرکزی افزود.