ند پرایس: پس از احیای برجام به مسائل گستردهتر با ایران میپردازیم
مسئله حقوق بشر دیگر پرونده اختلافی میان ایران و آمریکا است
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به اظهارات روز گذشته ابراهیم رئیسی در رد هرگونه مذاکره بر سر مسائل فراتر از برجام با غرب، گفت که پس از احیای برجام ایالات متحده «ابزار بیشتری» در دست خواهد داشت و به موضوعات فراتر از توافق هستهای با ایران خواهد پرداخت.
پرایس، روز دوشنبه 31 خرداد، در گفتوگویی تلفنی با خبرنگاران گفت: «جو بایدن، به صراحت گفته است که پس از بازگشت طرفها به پیروی متقابل از برجام، تلاش خواهد کرد تا سایر موارد نگرانی، از جمله توسعه و گسترش موشکهای بالیستیک و حمایت ایران از گروههای تروریستی و نیابتی در سراسر منطقه را با دیپلماسی پیگیری کند.»
انتخابات «منصفانه و آزاد» نبود
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره انتخابات اخیر در ایران، تاکید کرد، انتخابات ریاست جمهوری در ایران، «منصفانه و آزاد» نبوده و مردم ایران از انتخاب رهبران خود محروم شدند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، مسئله «حقوق بشر» در ایران را یکی از مسائل نگرانکننده خواند و به رسیدگی به آن تاکید کرد.
وزارت امور خارجه آمريكا در اولین واکنش به انتخابات ریاست جمهوری ایران و انتخاب رئيسى، از فقدان انتخابات آزاد و سالم در ایران ابراز تاسف کرده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «ایالات متحده مذاکرات در مورد برنامه هستهای ایران را ادامه خواهد داد و در کنار متحدان و شرکای خود کار خواهد کرد.»
ابراهیم رئیسی روز گذشته در اولین نشست خبری خود تصریح کرد حتی پس از لغو تحریم ها حاضر به ملاقات با رئیسجمهور آمریکا نخواهد بود.
او همچنین خواستار بازگشت واشینگتن به برجام شد اما گفت که تهران در مسائل منطقهای و پرونده موشکی مذاکره نخواهد کرد.
تاکنون شش دور از مذاکرات اتمی وین انجام پذیرفته و قرار است در چند روز آینده دور هفتم این مذاکرات پیگیری شود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، لغو راستیآزمایی شده همه تحریمها را پیش شرط بازگشت ایران به تعهدات برجامی عنوان کرده است.