افزایش فعالیت نظامی استرالیا در واکنش به حضور چین در اقیانوس آرام
اختصاص بودجه 212 میلیارد دلاری برای هزینههای دفاعی در یک دهه آینده
افزایش تنش چین و آمریکا در حوزه اقیانوس آرام موجب تمرکز استرالیا بر بهبود تواناییهای نظامی خود شده است. استرالیا برای ارتقای تواناییهای خود، سرمایه گذاری عمده در خرید تسلیحات را در اولویت قرار داده است.
به گزارش «بیزنس اینسایدر»، دولت استرالیا، ماه گذشته اعلام کرد که بودجهای بالغ بر 212 میلیارد دلار به هزینههای دفاعی در یک دهه آینده اختصاص داده است. این بودجه هزینه نوسازی پایگاهها و تهیه سلاحهای جدید، از جمله موشکهای دوربرد خواهد شد. این اقدام به معنای افزایش قدرت بازدارندگی و جنگی استرالیاست.
نیروی هوایی سلطنتی استرالیا، در حال حاضر 33 جنگنده مخفی F-35A دارد، و قصد دارد 39 جنگنده دیگر تا سال 2023 به آنها اضافه کند. نیروی دریایی سلطنتی استرالیا نیز قصد دارد 9 ناوچه جدید به ناوگان خود که متشکل از سه ناوشکن است بیفزاید. نیروی دریایی فعلا 6 زیردریایی مجهز به موشکهای هدایتشونده دارد، و قصد دارد حداقل 12 زیردریایی دیزلی-الکتریکی جدید هم خریداری کند.

«بیزنس اینسایدر» میگوید که برنامههای نظامی جدید استرالیا در پسزمینه سردی روزافزون روابط چین با استرالیا صورت میگیرد، که ناشی از مدرنیزاسیون نظامی چین، فعالیتهای تهدیدآمیز پکن در دریای چین جنوبی و اقیانوس آرام، و تلاشهای گسترده پکن برای مرعوب کردن استرالیا از طریق فشارهای سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی است.
زرادخانه و نیروی دریایی موشکی رو به رشد چین، که هر دو قادرند تا مسافتهای بعید را تحت آتش قرار دهند، میتواند کشورهای متحد ایالات متحده در منطقه اقیانوس آرام و پایگاههای آمریکایی مستقر در آن کشورها را تهدید کند.
«انکار» و «مجازات»
بنابراین، در حال حاضر در سطوح بالای نظامی استرالیا بحث دفاعی بر روی دو شیوه بازدارندگی در قبال چین متمرکز است: «انکار»، به معنای ایجاد توانایی برای «نابود کردن» کشتیها، زیردریاییها و هواپیماهای چینی؛ و «مجازات»، به معنای ایجاد قابلیت برای وارد آوردن ضربه مستقیم به حکومت پکن در خاک چین.
«بیزنس اینسایدر» نتیجه میگیرد که رابطه نزدیک کانبرا با واشینگتن این امکان را برای استرالیا ایجاد کرده تا بازدارندگی از مسیر مجازات را به ایالات متحده سپرده و خود روی تقویت عوامل بازدارندگی از طریق انکار تمرکز کند. بسیاری از تجهیزات نظامی استرالیا که در بالا ذکر شدند در گروه ابزارهای بازدارندگی به روش انکار قرار میگیرند.