تلاش کنگره آمریکا برای لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهوری»
۲۶۸ نماینده در تایید و ۱۶۱ نماینده در مخالفت با لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» رای دادند
مجلس نمایندگان کنگره آمریکا روز پنجشنبه ۱۷ ژوئن ۲۰۲۱ به لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» رای داد، که پیشتر برای جنگ عراق مورد استفاده قرار گرفته بود. این قانون سپس در سنای آمریکا نیز به رای گذاشته خواهد شد، و در صورت کسب آرای لازم لغو میشود.
به گزارش «فاکس نیوز»، در جلسه کنگره، ۲۶۸ نماینده در تایید و ۱۶۱ نماینده در مخالفت با لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» رای دادند. در این میان، ۴۹ نماینده جمهوریخواه به اکثریت نمایندگان دموکرات حامی لغو پیوستند.
حامیان لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهوری» گفتند که مجوزی که کنگره در سال 2002 برای جنگ علیه رژیم صدام حسین به رئیسجمهوری وقت، جرج بوش پسر داد، اینک منسوخ شده است، و برای جلوگیری از سوءاستفاده روسای جمهوری بعدی برای انجام مأموریتهای نظامی غیرضروری باید از رده خارج شود.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان از ایالت كالیفرنیا گفت: «طبق قانون اساسی، فقط و فقط كنگره است كه اختیار اعلان جنگ را دارد. ما باید دومرتبه این اختیار را به کنگره بازگردانیم، تا بتوانیم تصمیم بگیریم که کشورمان چطور و چه زمانی به جنگ میرود.»
رهبر اکثریت سنا، چاک شومر، که سناتوری اهل نیویورک است، نیز از لغو این قانون حمایت کرد و گفت به زودی آن را در صحن سنا به رأی خواهد گذاشت. «کمیته امور خارجه سنا» روز سهشنبه هفته آینده روند استماع برای لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» سالهای ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲، هر دو مربوط به عراق، را آغاز خواهد کرد.
به عنوان دلیلی برای اینکه چرا قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» باید لغو شود، شومر به اقدام دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، علیه قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، اشاره کرد، که ترامپ با ارجاع قرار دادن قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» ۲۰۰۲ عراق آن را توجیه کرد.
پرزیدنت بایدن نیز از لغو قانون «اختیارات جنگی رئیسجمهور» پشتیبانی کرد، و اطمینان داد که این امر هیچگونه اختلالی در عملیاتهای نظامی در حال انجام ایجاد نخواهد کرد و احتمالاً «حداقل تأثیر» را روی مسائل جاری خواهد گذاشت.