افزایش تلاش ایران برای دستیابی به فناوری موشکی و هستهای در آلمان
برنامه موشکی ایران مشمول توافق هستهای 2015 نیست
سازمان اطلاعات فدرال آلمان، روز سه شنبه 25 خرداد، گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن تلاش ایران به دستیابی به «فناوری موشکی و سلاح هستهای» در آلمان افزایش یافته است.
به گزارش «جروزالم پست»، این گزارش 420 صفحهای، از رشد چشمگیر عضوگیری و حمایت از گروههای تروریستی مورد حمایت ایران از جمله حماس و حزبالله، که در خاک آلمان نیز فعالیت دارند، حکایت دارد.
در این گزارش، 100 بار نام ایران تکرار و تاکید شده که تلاشهای صورت گرفته از سوی عوامل مرتبط با ایران را برای خرید فناوریهای مورد درخواستی تهران، رصد کرده است. با این حال، به نوشته «جروزالم پست»، سازمان اطلاعات ملی آلمان این تلاشها را ناقض برجام ندانسته، چرا که، دولت آلمان همچنان مترصد سود بردن از برجام است.
در گزارش سازمان اطلاعات آلمان گفته شده است «برنامه بلندپروازانه» موشکی ایران مشمول توافق هستهای 2015 نیست و از این رو فعالیتهای مورد اشاره تهران در آلمان، که از مهمترین شرکای تجاری اروپا برای تهران است، هرچند محتاطانه اما ادامه دارد.
حملات سایبری
آژانس ملی اطلاعات آلمان همچنین در گزارش سالانه خود به افزایش حملات سایبری هکرهای مرتبط با ایران به اهداف خارجی در اروپا، آمریکا و کشورهای رقیب تهران پرداخته است.
بنا به این گزارش، هدف این حملات سایبری سیاستمداران، پژوهشگران، تجار و مخالفان حکومت ایران بوده است.
این گزارش تاکید کرد: «هکرهای ایرانی بهشکل فزایندهای توان تکنولوژیکی خود را افزایش دادهاند و گمان ما بر این است که آنها در جهت افزایش بیشتر توانایی و تخصصیتر کردن اقداماتشان، حرکت میکنند.»
این هکرها از شیوههای متفاوت مانند فریب دادن و به اشتباه انداختن کاربران برای دسترسی به اطلاعات حساس آنها، استفاده کردهاند.
کارمندان شرکتهای آلمانی یکی دیگر از قربانیان هکرهای ایرانی بودند که بدافزارهای ارسال شده توسط این هکرها را ناخواسته، بر رایانههایشان نصب کردهاند.
این گزارش به حمله این هکرها علیه روزنامهنگاران مخالف حکومت ایران و فعالین سیاسی، نیز اشاره میکند.
در این گزارش همچنین به فعالیتهای گروه حزبالله لبنان و افزایش شمار حامیان و اعضای آن در آلمان پرداخته و گفته شده این تعداد از 1050 در سال 2019 به 1250 در سال 2020 افزایش یافته است.
گفتنی است که آلمان سال گذشته فعالیتهای حزبالله در آن کشور را ممنوع اعلام کرد.
یافتههای امنیتی هلند، آلمان و سوئد
بر اساس گزارشهای منتشر شده سازمانهای اطلاعاتی سه کشور هلند، آلمان و سوئد اخیرا در گزارشهایی جداگانه گفتهاند که ایران در سال 2020، به تکرار برای دستیابی به فناوریهای مرتبط با برنامه سلاحهای هستهای و کشتار جمعی تلاش کرده است.
سازمان امنیت هلند در گزارش سال 2020 نوشت که در حال تحقیق چگونگی تلاش کشورها منجمله ایران برای دستیابی به دانش و فناوری مورد نیاز برای ساخت سلاحهای کشتار جمعی است.
ماه می، سازمان امنیت داخلی ایالت بایرن، در گزارش 2020 خود به ایران بهعنوان کشوری که بهدنبال دستیابی به فناوریهای مرتبط با سلاحهای هستهای است، اشاره کرد.
در این گزارش آمده بود که ایران بهطور دائم میکوشد از طریق تولید و نوسازی تسلیحات کشتار جمعی، زرادخانه تسلیحاتی خود را تقویت کند و برای تحقق این هدف و دستیابی به دانش مورد نیاز و ساخت قطعات لازم، کوشیده با برخی شرکتها در کشورهای دارای فناوریهای مدرن، مانند آلمان ارتباط برقرار کند.
سرویس امنیتی سوئد «سپو» (Säkerhetspolisen) هم در گزارش سالانه خود از سال 2020، سه کشور روسیه، چین و ایران را به عنوان فعالترین تهدیدات امنیتی و اطلاعاتی در سوئد معرفی کرد و به تلاش ایران برای دستیابی به فناوریهای مرتبط با برنامه سلاحهای کشتار جمعی در این کشور، اشاره کرد.
-
گزارش امنیتی؛ افزایش شمار ماموران رژیم ایران در آلمان
«رژیم ایران به همراه روسیه و چین در عرصه جاسوسی سایبری در آلمان فعال هستند» بين الملل -
گزارش امنیتی آلمان از روشهای دور زدن تحریمها توسط ایران
در این گزارش 218 صفحهای 19 بار نام ایران برده شده است بين الملل -
گزارش امنیتی دولت آلمان: ایران به دنبال توسعه سلاحهای کشتار جمعی است
«ایران، جهان را در مورد ماهیت برنامه هستهای خود گمراه میکند.» ايران