انتقال نفت خام ایران از طریق خط لوله گوره-جاسک با دور زدن تنگه هرمز

دور زدن تنگه هرمز به چه هدفی صورت می‌گیرد؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

رسانه‌های ایران گزارش دادند که با آغاز انتقال زمینی نفت خام از تلمبه‌خانه گوره در استان بوشهر به بندر جاسک در استان هرمزگان، ایران توانسته است تنگه هرمز را دور بزند.

خبرگزاری «بلومبرگ» روز دوشنبه به نقل از خبرگزاری‌های داخلی ایران، بدون ذکر جزئیاتی درباره میزان یا حجم انتقال نفت، نوشت که نفت ایران از دومین تلمبه‌خانه خط لوله «گوره-جاسک» عبور کرده و به تأسیساتی در نزدیکی بندر جاسک رسیده است.

Advertisement

این در حالی است که ایران بارها از زبان فرماندهان نظامی و حتی حسن روحانی رئیس‌جمهوری این کشور تهدید به بستن تنگه هرمز در صورت ادامه تحریم صادرات نفتی شدند اما این اقدام هیچ‌گاه علنی نشد.

در اوایل ماه می جاری، شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که تزریق نفت خام به داخل خط لوله گوره-جاسک را آغاز کرده است، و صدور محموله‌های نفتی از منطقه جاسک در سواحل دریای عمان از ماه آینده آغاز می‌شود. شرکت نفت افزود که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، این خط لوله 1000 کیلومتری را به طور رسمی در آینده نزدیک افتتاح خواهد کرد.

عمده صادرات نفت ایران در حال حاضر هنوز از تنگه هرمز عبور می‌کند. با این وجود، از آنجایی که عملیات‌های تهدیدآمیز نیروهای دریایی سپاه پاسداران و ارتش ایران علیه کشتیرانی بین‌المللی، این آبراه پُر رفت و آمد را به شدت ناامن کرده، تنگه هرمز ظرفیت برآورده کردن میزان صادرات مورد نظر جمهوری اسلامی را ندارد.

گفتنی است که کمپانی‌های نفتی چندملیتی از نزدیک پیگیر مذاکرات میان مقامات ایران و قدرت‌های جهانی برای احیاء توافق هسته‌ای 2015 موسوم به «برجام» هستند، تا با برداشته شدن تحریم‌های گسترده ایالات متحده از روی بخش انرژی جمهوری اسلامی، بتوانند دومرتبه میلیون‌ها بشکه نفت صادره از ایران را به قیمت ارزان به بازارهای جهانی سرازیر کنند.

روحانی اوایل ماه می میلادی با اعای اینکه مذاکره‌کنندگان غربی پذیرفته‌اند تا تحریم‌های صنعت نفت، حمل و نقل، بیمه و امور بانکی ایران را بردارند، گفته بود که این امر باعث افت قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی خواهد شد. مقامات غربی بارها این ادعاهای روحانی را رد کرده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم