انتشار شبیهسازی سهبعدی «اینتل لب» از تاسیسات هستهای فوردو
شبیهسازی از اسناد هستهای به سرقت رفتهشده از منطقه تورقوزآباد تهیه شده است
موسسه تحقیقاتی و اطلاعاتی «اینتل لب»، در ادامه روند انتشار اطلاعات از تاسیسات موشکی، هستهای، نظامی و دیگر تاسیسات حساس ایران، روز شنبه 30 می 2021، شبیهسازی سهبعدی جالب توجهی از تاسیسات هستهای فوردو منتشر کرد؛ شبیهسازی که براساس اسناد هستهای به سرقت رفته از منطقه «تورقوزآباد» تهیه شده است.
وبگاه این موسسه، درباره این شبیهسازی نوشت: «مدل بازسازی سه بعدی فردو تلاشی مشترک بین اینتل لب و Orion_int است که هدف آن درک بهتر مخاطبان از این مرکز زیرزمینی غنی سازی اورانیوم از راه دور و تا حدودی مخفی است … این تلاش چند رشتهای بر اساس دانش مهندسی عمران، مبانی چرخه غنیسازی سوخت هستهای، تجزیه و هوش مصنوعی و مهارتهای پیشرفته در مدلسازی است.»
Under #Iran’s Amad Superorganizational Plan, #Fordow Fuel Enrichment Plant (Al Ghadir) was built with the intention and purpose to make weapon-grade uranium for 1-2 #nuclear weapons per year. In this collaboration with @Orion__int, we present you Fordow as never seen before. pic.twitter.com/fdBQZDySYs
— The Intel Lab (@TheIntelLab) May 29, 2021
اینتل لب، همچنین توضیح داد: «بر اساس اسناد طبقهبندیشدهای که سرویس جاسوسی اسرائیل «موساد» در سال 2018، از آرشیوی سری در ایران ربود، اسناد محرمانهای از جمله طرحها و نقشههای اولیه کارخانه الغدیر را نشان داد که حاکی از توسعه یک برنامه سلاح هستهای بومی ایران است … طبق برنامه آماد، کارخانه غنیسازی سوخت فردو (پروژه کد 4/402 با نام کد الغدیر) با هدف ساخت اورانیوم درجه سلاح 1-2 ساخته شد.»

افشاگریهای مستمر
اینتل لب، با استفاده از توان فنی که دارد، پیش از این هم بارها تصاویری ماهوارهای فعالیتهای نظامی مخفی ایران تهیه و منتشر کرده است. این موسسه روز یکشنبه 18 آوریل 2021، در گزارشی با تجزیه و تحلیل تصویر ماهوارهای از مجتمع نظامی پارچین، نوشت فعالیتهای ساخت و ساز جدیدی در این مجتمع نظامی در جریان است و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد چهار سازه جدید احاطه شده توسط تپههای خاکی مرتفع برای انحراف انفجار در طرح شماره 6 مجتمع نظامی پارچین در دست ساخت است.
اینتل لب در آن زمان توضیح داد که فعالیتهای جدید پس از اتمام توسعه و ساخت و سازهای دیگر در نوامبر سال 2020، که شامل 10 ساختمان جدید احاطه شده توسط دیوارهای بتونی بلند و ضخیم بوده، مشاهده شده است.
پیش از آن و در حالی که سپاه پاسداران ایران، آخرین مرحله از رزمایش خود را در روز شنبه 16 ژانویه 2021، با پرتاب موشکهای ضد کشتی به پایان رساند، تصاویر ماهوارهای اینتل لب نشان داد که ایران در حال احداث تاسیسات زیر زمینی مشکوکی در پایگاهی نظامی نزدیک به شهر «مسجدسلیمان» است.
بنا به وب سایت اینتل لب تصاویر وجود تونلها، استحکامات، انبارهای ذخیره سازی سلاح و پایگاه پرتاب موشکهای کوتاه برد را نشان میدهند.
به گزارش این وبگاه وجود پایههای بتونی در نزدیکی محل ورود به تونلهای این پایگاه نشان از مراحل پایانی ساخت این تاسیسات دارد.
ایران یک قدم تا بمب هستهای فاصله داشت
بر اساس اسناد طبقهبندیشدهای که سرویس جاسوسی اسرائیل «موساد» در سال 2018، از آرشیوی سری در ایران ربودند، اخیرا کتابی به نگارش درآمده که بهطور مستند پرده از این حقیقت برمیدارد که رژیم ایران در سال 2003 در آستانه آزمایش بمب اتم بوده و طی دو دهه گذشته تلاشهای تسلیحاتی هستهای خود را متوقف نکرده، و هماینک نیز در آستانه دستیابی به سلاح هستهای است.
این کتاب که «ایران بهدنبال سلاحهای خطرناک هستهای» نام دارد را دیوید آلبرایت، بنیانگذار «موسسه علوم و امنیت بینالمللی» در واشینگتن، و سارا برکارد نگاشته و تصاویر بسیاری از اسناد مذکور را در کتاب خود آوردهاند. کتاب قرار است هفته بعد منتشر شود، و نسخهای از آن برای بازبینی در اختیار رسانهها از جمله «واشینگتن پست» قرار گرفته است.
بر اساس اسناد فنی که به تازگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، کتاب نشان میدهد که رژیم ایران، تحت برنامهای فوق سری برای تولید سلاح اتمی، در أواخر سال 2003 در آستانه «آزمایش سرد» اجزای اصلی سلاح هستهای بوده، و اگر موفق میشده از این مرحله عبور کند، فاصله چندانی با تولید بمب اتم نداشته است.
به گفته «واشینگتن پست»، آنچه در آن زمان باعث تعلیق تلاشهای جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هستهای شد، لو رفتن رآکتور پایگاه مخفی نطنز برای غنیسازی اورانیوم بود. حمله ایالات متحده به عراق و ساقط کردن رژیم صدام حسین در سال 2003 نیز ممکن است دلیل دیگری برای توقف برنامه تولید سلاحهای هستهای رژیم ایران بوده باشد.
یک گروه از کارشناسان آمریکایی مرکز علوم و امنیت بینالمللی اعلام کرد که یک پایگاه سری توسعه تسلیحات اتمی در ایران را پیدا کرده است.
این مرکز در گزارشی که روز چهارشنبه 8 آوریل 2020 منتشر کرد از ایران خواست به وجود این پایگاه که بازرسان بینالمللی آن را یافتهاند، اعتراف کند.
در گزارش «مرکز علوم و امنیت بینالمللی» که در سال 1993 توسط دیوید آلبرایت، بازرس سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاسیس شد، آمده براساس آرشیو اتمی ایران که در سال 2018 اسرائیل آن را به دست آورد، ایران براساس برنامه آماد، کارگاه شهید محلاتی را در نزدیک تهران به پژوهش و توسعه غنیسازی اورانیوم مربوط به ساخت اسلحه اتمی اختصاص داد.
برنامه آماد اشاره به نقشه ایران برای توسعه تسلیحات اتمی در این تاسیسات که به عنوان یک مرکز آزمایشی برای ساخت و توسعه اورانیوم تسلیحات اتمی به کار میرود، است.
بنا بود این مرکز تا زمان پایان ساخت مرکز شهید برودجردی در منطقه پارچین به صورت موقت به کار رود. منطقه نظامی و استراتژیک پارچین در نزدیک پاکدشت در 20 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تایید رسمی سرقت اسناد توسط مقامات ایرانی
پیش از این مقامات امنیتی و نظامی ایران سرقت اسناد از تورقوزآباد را تبلیغات اسرائیلی دانسته و آن را تکذیب کرده بودند. محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اولین مقام رسمی بود که این مساله را صراحتا تایید کرد. رضایی در گفتوگو با خبرگزاری «مهر» پس از انفجار اخیر در سایت هستهای نطنز گفت: «قبل از این، از اسناد به کلی سری هستهای ما سرقت شده است و قبل از آن چند ریز پرنده مشکوک آمدند و کارهایی انجام دادند. پس معلوم است آلودگی امنیتی پیدا کردهایم و سالمسازی امنیتی باید یکی از برنامههای مهم دولت آینده باشد که آن را در تمام ردهها، وزارتخانهها و جاهای حساس انجام دهد و این موارد مشکوکی که وجود دارد و منابع نفوذی احتمالی را پاکسازی کند.»
محمود احمدینژاد رئیس جمهوری سابق ایران هم همچنین با تایید سرقت اسناد سری برنامه اتمی ایران از «تورقوزآباد»، افزود: «دوربینها را باید در تورقوزآباد نصب کنید که نیایند اسناد قطعی کشور را ببرند.»