ایران گردشگر فرانسوی را به اتهام «جاسوسی» محاکمه می‌کند

بنجامین بریر از دو‌ اتهام دیگر «افسادفی‌الارض» و «شرب‌خمر»، تبرئه شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سعید دهقان، یکی از وکلای بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی، تایید کرد که قرار مجرمیت موکلش در دو مورد اتهام «جاسوسی» و «تبلیغ علیه نظام» صادر شده است و او به زودی محاکمه می‌شود.

دهقان، روز یکشنبه 30 می، به خبرگزاری «فرانسه» گفت، تحقیقات در خصوص پرونده موکلش به پایان رسیده و دادستانی اتهامات را تأیید کرده است.

Advertisement

بنجامین بریر، گردشگر 35 ساله فرانسوی حدود یک سال پیش در ایران بازداشت شد و هم‌اکنون در زندان وکیل‌آباد مشهد به سر می‌برد. او خرداد سال 99 با یک خودروی وانت از فرانسه به ایران سفر کرد.

سعید دهقان گفت: «دادستان کیفرخواست را آماده و برای ادامه روند دادرسی به دادگاه انقلاب ارسال می‌کند.»

به گفته دهقان، بریر از دو‌ اتهام دیگر «افسادفی‌الارض» و «شرب‌خمر»، که پیشتر علیه‌ او مطرح شده بود، تبرئه و قرار منع تعقیب برای این دو اتهام صادر شد.

دهقان گفت تصمیم قضایی دادسرای مشهد، در سالگرد بازداشت موقت بنجامین و بیش از2ماه بعد از اخذ آخرین دفاع، ابلاغ شد.

این وکیل دادگستری پیشتر به خبرگزاری «رویترز» گفته بود که موکلش با «خطر مجازات زندان طولانی‌مدت» مواجه است.

بلاندین بریر، خواهر این زندانی فرانسوی، در روزهای اخیر در نامه‌ای سرگشاده که توسط هفته نامه فرانسوی Le Point منتشر شد، از امانوئل مكرون، رئیس جمهوری فرانسه خواست تا اقدام‌های لازم برای آزادی برادرش را فراهم کند.

وی گفت این اتهامات «بی اساس» است و بنجامین به «ابزاری برای مذاکره» تبدیل شده است.

در ماه مارس، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه تایید کرد که بریر از حمایت کنسولی بهره می‌برد و سفارت این کشور در تهران «با او مرتبا در تماس است».

به گفته سعید دهقان، بریر پس از به پرواز در آوردن یک پهباد «هلی‌کم» معمولی برای عکاسی در دشت‌های نزدیک مرز ایران و ترکمنستان بازداشت شد.

بریر به‌دلیل «عکس‌برداری از مناطق ممنوعه» و همچنین طرح سوال در شبکه‌های اجتماعی که چرا حجاب در جمهوری اسلامی «اجباری» است ولی در سایر کشورهای اسلامی «اختیاری»، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.

بنجامین بریر
بنجامین بریر

ایران از بازداشت شهروندان با تابعیت غیر ایرانی و دو تابعیتی برای باج‌گیری، چانه‌زنی و کسب امتیاز در معاملات اقتصادی و بده‌ بستان‌های سیاسی با کشورهای غربی استفاده می‌کند. هرچند رژیم ایران بازداشتها و یا همان گروگان‌گیری‌های‌ با انگیزه سیاسی را رد کرده و می‌گوید این افراد به اتهام‌ «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت و محکوم شده‌اند.

رولاند مارشال، پژوهشگر فرانسوی در ماه ژوئن 2019 به همراه فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی بازداشت شده بود. تا چند ماه بعد از بازداشت مارشال، کسی از بازداشت او در ایران اطلاعی نداشت.

او به همراه نامزدش فریبا عادل‌خواه به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» ایران به 5 سال زندان محکوم شده بودند. رسانه‌های ایران اول فروردین خبر دادند که مارشال به سفارت فرانسه تحویل داده شده است. آزادی او در ازای آزادی جلال روح الله نژاد، ایرانی که به جرم نقض تحریم‌های آمریکا در فرانسه زندانی بود، صورت گرفت.

بیشترین بازدید موضوعات مهم