کاوه افراسیابی «لابی‌گر غیرقانونی» رژیم ایران در آمریکا تفهیم اتهام شد

قاضی پرونده به کاوه افراسیابی هشدار داد دست از «حماقت» بردارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اولین جلسه تفهیم اتهام کاوه لطف‌الله افراسیابی، به اتهام «لابی‌گری غیر قانونی» برای رژیم ایران در آمریکا، روز 4 می 2021، به‌صورت ویدیو کنفرانس از طریق اینترنت برگزار شد. افراسیابی متهم است که بدون اینکه خود را به‌عنوان مامور خارجی ثبت کند، در رسانه‌ها و نزد سیاستمداران آمریکا منافع رژیم ایران را پیش برده است.

به گزارش «الگماینر»، در این جلسه افراسیابی ضمن رد اتهامات مطرح‌شده علیه خودش، آنها را «پوچ» خواند و خود را «متعهد به حقیقت، صلح و آشتی» معرفی كرد. وی با استناد به «بیست کتاب»ی که نوشته و «صدها مقاله»ای که در مهمترین نشریات کشور از جمله «نیویورک تایمز»، «واشینگتن پست» و «بوستون گلوب» منتشر کرده گفت: «من یک روشنفکر پیشگام بوده‌ام.»

کاوه افراسیابی با مسئولین ارشد حکومت ایران
کاوه افراسیابی با مسئولین ارشد حکومت ایران
Advertisement

ادوارد کورمن، قاضی جلسه با تاکید بر اینکه این مسائل ربطی به اتهامات ندارد، به افراسیابی هشدار داد دست از «حماقت» بردارد. وی به افراسیابی توصیه کرد از خدمات وکیل تسخیری که ایالت نیویورک برایش تعیین کرده، استفاده کند. ظاهرا افراسیابی به وکیل تسخیری‌اش اعتماد ندارد، لذا تصمیم گرفته خودش در دادگاه از خودش دفاع کند.

در این جلسه قاضی قبول کرد محدودیت‌ آمد و شد افراسیابی را کاهش دهد. قرار شد به‌جای حبس کامل خانگی، افراسیابی فقط از ساعت 8 شب تا 8 صبح در خانه بماند، که به‌دستور قاضی منوط به نظارت ماهواره‌ای است. قاضی کورمن تاریخ جلسه بعدی تفهیم اتهام را 14 ژوئیه تعیین کرد.

کاوه افراسیابی
کاوه افراسیابی

نقض قانون «فارا» یا ثبت ماموران خارجی

گفتنی است که پلیس فدرال آمریکا روز 18 ژانویه 2021 افراسیابی را در خانه‌اش در شهر واترتاون ایالت ماساچوست بازداشت کرد. در دادخواست رسمی که وزارت دادگستری آمریکا روز 19 ژانویه روی وبسایت خود منتشر کرد، افراسیابی به نقض قانون «فارا» یا ثبت ماموران خارجی متهم شد.

افراسیابی از هواداران سیاست توسعه‌طلبانه جمهوری اسلامی در خاورمیانه بوده و علنا قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس، را ستایش کرده است. رسانه‌های جمهوری اسلامی طی حداقل یک دهه گذشته بارها با افراسیابی تحت عنوان «محقق دانشگاه هاروارد» در باب مسائلی همچون برنامه اتمی ایران و مذاکرات رژیم ایران در این‌باره با غرب و آمریکا مصاحبه کرده‌ بودند.

کاوه لطف‌الله افراسیابی
کاوه لطف‌الله افراسیابی

دریافت 265 هزار دلار از دفتر نمایندگی ایران

متن شکواییه دادگستری آمریکا علیه افراسیابی وی را دریافت‌کننده دست کم 265 هزار دلار از دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد از سال 2007 تاکنون دانسته، و افزوده بیمه درمانی وی را نیز همین دفتر از سال 2011 تقبل کرده است. افراسیابی شهروند ایران است و کارت اقامت دائم آمریکا دارد.

به گفته «الگماینر»، هرچه جریان دادرسی افراسیابی بیشتر به تأخیر بیفتد، این امکان قوت می‌گیرد که پرونده وی مشمول مذاکرات جاری در وین بین ایران و آمریکا بشود. برخی گزارش‌های مطبوعاتی ادعا کرده‌اند که مبادله زندانیان بخشی از این مذاکرات است، هرچند دولت ایالات متحده این گزارش‌ها را رد می‌کند.

پیشتر یووت هرل، نماینده ایالت نیو مکزیکو و هشت نفر از همکارانش در نامه‌ای به وزارت دادگستری ایالات متحده، خواستار پیگرد قانونی و افشاگری علیه لابی‌های جمهوری اسلامی در آمریکا شده بودند. آنها تاکید کردند «هر گونه عقب‌نشینی یا نشان دادن ضعف در برابر رژیم تهران از سوی واشینگتن به تهدید علیه امنیت ملی آمریکا منجر خواهد شد».

نقش لابی‌گران

به گفته فعالان ایرانی خارج از کشور، بازداشت و محاکمه افراسیابی زنگ خطری برای دیگر لابی‌گرهای جمهوری اسلامی در آمریکا و اروپا است.

این اقدام از آن جهت حائز اهمیت است که شاید در ارتباط با این پرونده، رابطه‌ افراسیابی با دیگر افراد فعال در شبکه لابی‌گری در آمریکا افشا شود و به مختل شدن این شبکه و نقش فعال آن در سیاست خارجی آمریکا و به طور اخص بر مذاکرات وین منجر شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم