دور چهارم مذاکرات وین؛ تشکیل سه کمیته برای حل اختلافات ایران و آمریکا

نماینده روسیه: هیئت‌ها آمادگی ماندن در وین برای مدت طولانی‌تر دارند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دور چهارم مذاکرات وین، بعد از ظهر جمعه 16 اردیبهشت، با توافق بر سر تشکیل سه کمیته برای حل اختلافات ایران و آمریکا پایان یافت.

به گزارش خبرنگار «العربیه» در وین، کمیته اول تحریم‌هایی که باید از سوی آمریکا لغو شود را تعیین خواهد کرد در صورتی که کمیته دوم مساله بازگشت ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش را بررسی خواهد کرد. کمیته سوم مسئولیت هماهنگی‌ گام‌های دو طرف را بر عهده خواهد داشت.

Advertisement

میخائیل اولیانوف فرستاده روسیه در نشست وین هم اعلام کرد «هیئت‌ها تا زمانی که برای رسیدن به هدف نیاز باشد آمادگی ماندن در وین برای مدت طولانی‌تر دارند».

در همین راستا، عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران پس از پایان این گفت: اخباری که از سمت آمریکایی‌ها به ما منتقل می‌شود این است که آنها هم برای بازگشت به برجام جدیت دارند و اعلام آمادگی کردند بخش بزرگی از تحریم‌های خود را بردارند. البته از نظر ما هنوز کامل نیست به همین دلیل مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد».

عراقچی گفته اگر خواسته های ایران برآورده شود به تعهدات خود و اجرای کامل برجام مجددا برمی‌گردد، و این مساله هیچ ارتباطی با مسائل دیگر در تهران مانند انتخابات ندارد.

او افزود: طبیعتا چالش هایی که وجود دارد و مواردی که مورد اختلاف نظر است موارد کوچکی نیست و باید بحث و مذاکره در مورد آن صورت بگیرد تا بشود راه‌حل‌هایی را پیدا کرد.

عراقچی در وین
عراقچی در وین

عراقچی یادآور شد: مذاکرات تعطیلی نخواهد داشت و در سطح گروه‌های کاری ادامه پیدا خواهد کرد، کارشناسان ما اگر لازم باشد شبانه‌روز کار خواهند کرد و از این بعد از ظهر کار خود را شروع کرده اند. هر زمان که نیاز باشد برای جمع بندی یا حل مشکلات آنها کمیسیون مشترک دو باره تشکیل جلسه خواهد داد ولی با این حال روسای هیئت ها برای هدایت مذاکرات در وین حضور خواهند داشت حتی در تعطیلات آخر هفته، و هر زمان که لازم باشد جلسه کمیسیون مشترک مجدد تشکیل خواهد شد .

او خاطرنشان کرد: من دیروز با آقای گروسی در دفتر کار ایشان دیدار داشتم و خبری از بقیه دیدارهای ایشان ندارم ولی طبیعی است که هیئت ها مشورت هایی را با ایشان داشته باشند. به هر حال آژانس در مسائل فنی صاحب نظر است و نظرات کارشناسی آژانس می تواند به حل برخی سوء تفاهم ها و مشکلات کمک بکند و لذا مشورت ها با آژانس به طور طبیعی توسط همه هیئت ها صورت می گیرد.

وی ادامه داد: ممکن است که ما در یک مرحله ای حتی خواهش کنیم که آقای گروسی یا همکارانشان به طور رسمی در جلسات حاضر بشوند و فقط نظرات کارشناسی خود را بیان کنند.

گفتنی است این نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارتحانه‌های امورخارجه‌ ایران و گروه 4+1 و به ریاست انریکه مورا، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برگزار شد.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز گذشته در گفت‌وگو با نشریه «گاردین» گفته بود: «از آن جا که ایران با تخطی از تعهدات هسته‌ای، هیچ گاه این قدر به سلاح هسته‌ای نزدیک نبوده، لازم است که فورا به دستاوردی برسیم.»

از سوی دیگر، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران با کُند دانستن روند مذاکرات، هر گونه نتیجه‌گیری از گفت‌و‌گوهای جاری را زودهنگام دانست.

خطیب‌زاده شامگاه پنج‌شنبه 16 اردیبهشت در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی «ان بی سی» ضمن اشاره به این که مذاکرات وین جایی برای بده و بستان و چانه‌زنی نیست، اظهار داشت: «فضا مثبت است، اگرچه پیشرفت‌ها احتمالا ناکافی بوده اما به اندازه‌ای هم بوده که اکنون مرحله تنظیم پیش‌نویس‌ها و مفاهمه بین طرف‌ها آغاز شده است.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم