آیا ورود خبرنگاران آمریکایی و بریتانیایی به ایران ممنوع می‌شود؟

محافل آگاه: این طرح برای بستن منافذ خبری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و کمپین «نه به جمهوری اسلامی» است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

گروهی از نمایندگان مجلس ایران طرحی ارائه کرده‌اند که بر اساس آن ورود خبرنگاران و رسانه‌های آمریکایی و بریتانیایی به ایران ممنوع می‌شود. این طرح روز یکشنبه 18 آوریل 2021 از سوی هیات رئیسه مجلس، اعلام وصول شد.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا» در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس «ناصر موسوی لارگانی»، نماینده فلاورجان و عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد که طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران و رسانه‌های آمریکایی و بریتانیایی حامی تحریم به کشور ایران اعلام وصول شد.

Advertisement

به گفته محافل سیاسی آگاه این طرح در راستای سیاست‌های اعلام نشده اما عملیاتی پیشین نظام ایران در زندانی کردن دوتابعیتی‌ها از جمله نازنین زاغری و خبرنگاران خارجی چون جیسون رضائیان قرار دارد تا بدین وسیله بتواند باج‌خواهی‌های سیاسی نظام در قالب برجام و یا پرونده حساب‌های مالی خود با بریتانیا –در ارتباط با خرید محموله تانک‌های چیفتن در دوران شاه- را به نفع خود سامان دهد.

به گفته این محافل عدم ورود خبرنگاران در این برهه و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، عملا در راستای بستن منافذ خبری در خصوص نحوه تعامل رژیم با این انتخابات و تمایل آن برای منعکس نشدن اخبار واکنش مردم در عدم مشارکت و برپایی تظاهرات و راه‌پیمایی‌ها در راستای کمپین «نه به جمهوری اسلامی» در نشان دادن مخالفت خود با تمامی سیاست‌های نظام از مهندسی کردن انتخابات گرفته تا انعکاس أوضاع فاجعه آمیز همه‌گیری کرونا و تلفات روزآفزون و ناکارآمدی‌های مسئولان در تعامل با این موضوع است.

براساس این تحلیل طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران و رسانه‌های آمریکایی و بریتانیایی حامی تحریم درجوهر خود چیزی نیست جز وجه قانونی بخشیدن به همین سیاست باج‌خواهی سیاسی – تبلیغاتی نظام که بارزترین نمونه آن در پرونده جیسون رضائیان مشاهده شده که در سال 2014 به عنوان گزارشگر واشنگتن پست در ایران کار می کرد اما به مدت 544 روز به اتهام جاسوسی در زندان اوین محبوس گردید.

همزمان با اجرایی شدن برجام، جیسون رضاییان خبرنگار نشریه واشینگتن‌پست، امیر حکمتی تفنگدار دریایی پیشین، سعید عابدینی، نوکیش مسیحی و نصرت‌الله خسروی رودسری، چهار شهروند آمریکاییِ ایرانی‌‌تبار از زندان‌های ایران آزاد شدند، و در قبال آزادی این زندانیان دولت آمریکا با آزادی هفت ایرانی زندانی در این کشور، موافقت کرد.

محسن رضائی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تیر ماه 94 گفته بود که «اگر آمریکا دنبال حمله نظامی باشد در همان هفته اول 1000 گروگان از آنها می گیریم، و برای آزاد کردن هر یک از آنها باید چند میلیارد دلار بدهند.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم