یک پژوهش جدید در ژاپن نشان داد، پوشیدن همزمان دو ماسک، تنها درصد کمی از محافظت در برابر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد.
محققان ژاپنی گفتند: «استفاده از یک ماسک به میزان 85 درصد از ذرات ویروسی جلوگیری میکند، در حالی که پوشیدن دو ماسک، تاثیر زیادی بر جلوگیری از ویروسها ندارد بلکه با پوشیدن دو ماسک، مقاومت هوا جمع شده و باعث نشت از اطراف لبههای ماسک میشود.»
این پژوهش نشان داد که استفاده از دو ماسک مزیت زیادی ندارد، زیرا با زدن دو ماسک نسبت محافظت در برابر ویروس از 85 درصد به 89 درصد افزایش مییابد.
کارشناسان با استفاده از شبیهسازی رایانهای برای آزمایش انواع مختلفی از ماسکهای صورت به این نتیجه رسیدهاند که عملکرد ماسکهای دوگانه، تاثیر زیادی بر میزان محافظت در برابر ویروس را ندارند.
یافتههای این تحقیق با توصیههای اخیر متخصصان بهداشت در بریتانیا و ایالات متحده که ادعا کردند استفاده از دو ماسک بهتر از یکی است، مغایرت دارد. مقامات بهداشت عمومی در بریتانیا میگویند هرچه ماسک لایههای بیشتری دارد برای جلوگیری از ابتلا به ویروس بهتر است، اما دستورالعمل فعلی در بریتانیا و ایالات متحده، استفاده از یک ماسک است.
محققان دانشگاه «رایکن» و «کوبی» از رایانه «فوجاکو» که قدرتمندترین رایانه در جهان به حساب میآید، برای مدلسازی جهت بررسی تاثیر ماسکهای دوگانه بر ممانعت از ویروس کرونا استفاده کردند.
این تیم پیشتر از این نوع رایانه برای مدلسازی جهت بررسی نحوه گسترش کرونا از طریق رطوبت و خطرات ابتلا به بیماری در برخی اماکن مانند ایستگاههای قطار، محل کار و سایر محیطهای بسته، استفاده کردند.
طبق گزارش روزنامه بریتانیایی «دیلی میل»، این پژوهش نشان داد که بهترین ماسک نوع «N95» است که دارای کیفیت بالایی برای محافظت از ابتلا به بیماری کرونا است. پس از آن، مناسبترین ماسکها، ماسکهای ویژه جراحی، ماسکهای پارچهای و بلاخره ماسکهای پلاستیکی که قابل استفاده مجدد هستند.