مکرون: با جنگ جهانی جدیدی بر سر واکسن کرونا مواجهیم
امانوئل مکرون، در نشست خبری پایان روز اول کنفرانس مجازی رهبران اتحادیه اروپا از وجود صورت جدیدی از جنگ جهانی در رابطه با واکسن کرونا خبر داد. این اظهارات مکرون واکنش یک نماینده پارلمان روسیه را به همراه داشت.
روزنامه «لفیگارو» به نقل از رئیس جمهوری فرانسه گفت که این شرایط به دلیل تلاش روسیه و چین جهت تاثیرگذاری در روند توزیع جهانی واکسن اتفاق افتاده است.
مکرون اشاره کرد که اروپا باید در تولید واکسن و داروهای مربوط به کرونا مستقل عمل کند.
رئیس جمهوری فرانسه قول داد که اروپا در ماههای آینده به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده واکسن کرونا در جهان تبدیل خواهد شد.
مکرون پیشنهاد کرد در صورتی که شرکتهای تولیدکننده به تعهداتشان در تامین واکسن برای اتحادیه اروپا عمل نکنند از صدور واکسن به خارج از اتحادیه منع شوند.
رئیس جمهور فرانسه اظهار داشت که بر خلاف شرکت استرازینکا، دو شرکت فایزر و مدرنا به تعهدات خود در زمینه تهیه واکسن کرونا عمل کردند.
در واکنش به اظهارات ماکرون، ایرنا یارووایا، نائب رئیس دوامای روسیه گفت که سخن از «جنگ جهانی از نوع جدید» بازتعریف مشکلی قدیمی در پوششی جدید است.
این نماینده افزود: «به نظر میرسد گرایش نازیسم درباره واکسن کرونا، بیماری جدید رهبران اروپایی بوده که نشانگر انحراف در آگاهی سیاسی آنها است.» وی ادامه داد که این نوع آگاهی زندگی اروپاییها را تهدید میکند.
یارووایا تاکید کرد: «سیاستمداران اروپایی و آمریکایی از مدتها پیش ویژگیهای خیرخواهی و نوعدوستی را از دست دادهاند. بنابراین منطق استدلال و قضاوتهای آنها برای جامعهای که ارزشهای آن بر پایه حفاظت از زندگی بشر و همیاری برای زیست بهتر انسانها است کاملا ناشناخته و عجیب به نظر میآید.»
او ابراز داشت که روسیه همواره همکاریهای لازم برای خیر و منافع انسانها انجام داده است. وی خاطرنشان کرد که روسیه سه واکسن امن و کارآمد علیه ویروس کووید-19 تولید کرده که این اقدامات به مثابه مشارکت روسیه در امور بشردوستانه و خیرخواهانه جهت نجات ملتهای اروپایی و دیگر ملتها بهشمار میرود.
او گفت: «بیهودهانگاری و خطرناک نشاندادن دستاوردهای انسان دوستانه روسیه توسط برخی سیاستمداران، نه تنها مشکلات ناشی از تعطیلی اجباری و نامحدود را برای اروپاییان افزایش میدهد بلکه آنها را از حق دسترسی رایگان به خدمات درمانی نیز محروم میکند.»
وی تاکید کرد که سیاسی کردن موضوع واکسنها و داروها پیامد خطرناکی خواهد داشت.
پیش از این تیری بریتون، مسئول بازارهای داخلی اروپا گفته بود که اتحادیه اروپا نیازی به واکسن «اسپوتنیک وی» روسی ندارد زیرا قراراست چهار واکسن تاییدشده در اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار بگیرند که برای ایجاد مصونیت گلهای کفایت میکند.
به نوبه خود، ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، احتمال داد در صورت فقدان هماهنگی در اتحادیه اروپا، کشورش درخواست واکسن روسی خواهد کرد.