آمریکا: برنامه موشک‌های بالستیک ایران بخشی از مذاکرات هسته‌ای خواهد بود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه 23 فوریه 2021 گفت که کشورش برنامه موشک‌های بالستیک ایران را در مذاکرات هسته‌ای مطرح می‌کند و این موضوع بخشی از مذاکرات است.

پرایس گفت: «ایران هنوز سیاست نقض [تعهدات برجامی] را در پیش گرفته ولی آمریکا اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهد.»

Advertisement

با این حال او تاکید کرد که سیاستی که دولت جو بایدن در پیش گرفته، در پی بازگرداندن ایران به پای‌بندی به توافق هسته‌ای است.

پرایس با اشاره به اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال تحقیق درباره برخی موضوعات مرتبط با ایران است، از تهران خواست در این زمینه با آژانس همکاری کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران از طرق دیپلماتیک صورت خواهد گرفت و در همین راستا اعلام کرد: «می‌خواهیم در چارچوب 5+1 با ایرانی‌ها گفتگو کنیم … برنامه موشک‌های بالستیک ایران نیز در مذاکرات مطرح می‌شود.»

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا هم روز دوشنبه 22 فوریه 2021 در همایش خلع سلاح گفت که کشورش خواهان تقویت و توسعه توافق هسته‌ای با ایران است به نحوی که این توافق برنامه موشکی و اقدامات منطقه‌ای ایران را هم در بر بگیرد.

او گفت واشنگتن می‌کوشد با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه و ساخت موشک‌های بالستیک از سوی این کشور برخورد کرد و به گفته او «می‌کوشیم از طریق همکاری با همپیمانان و شرکاء برجام را طولانی‌مدت‌تر کرده و با موضوعات نگران‌کننده مانند رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه و ساخت و انتشار موشک‌های بالستیک مقابله کنیم.»

همزمان با تلاش‌های دولت بایدن برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع ایران، تعدادی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهوری آمریکا از او خواستند که درباره برداشتن تحریم‌ها از روی ایران تجدیدنظر کند، زیرا که زیرا که تحریم‌ها اهرم فشاری برای منع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

20 تن از نمایندگان کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا به ریاست جان جاتکو نماینده جمهوری‌خواه نیویورک طی نامه‌ای از بایدن اعلام کردند که ایران بارها به حمایت از اقدامات تروریستی اقدام کرده و به شکل آشکاری از هر اقدام محدود کننده‌ای علیه برنامه هسته‌ای‎اش سرباز زد، لذا تلاش برای به دست آوردن دل تهران پیامدهای خطرناکی بر امنیت ملی آمریکا دارد.

نویسندگان این نام گفتند که «آمریکا باید به اعمال فشار سنگین بر رژیم ایران اقدام کند، زیرا که دلجویی از این کشور منجر به تغییر نخواهد شد … سیاست آمریکا ممانعت از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران یا به دست آوردن از راه‌های دیگر است و تحریم‌ها اهرم فشاری برای منع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم