تعدادی از نمایندگان جمهوریخواه، مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، روز سهشنبه 23 فوریه 2021 در نامهای به جو بایدن رئیسجمهوری این کشور از او خواستند که تحریمهای ایران لغو نکند، زیرا که تحریمها اهرم فشاری برای منع دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
تعدادی از نمایندگان کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا به ریاست جان جاتکو نماینده جمهوریخواه نیویورک طی نامهای از بایدن خواستند در مورد برداشتن تحریمها از روی ایران تجدید نظر کند.
در این نامه که به امضای 20 نماینده رسید، آمده که ایران بارها به حمایت از اقدامات تروریستی اقدام کرده و به شکل آشکاری از هر اقدام محدود کنندهای علیه برنامه هستهایاش سرباز زد، لذا تلاش برای به دست آوردن دل تهران پیامدهای خطرناکی بر امنیت ملی آمریکا دارد.
نویسندگان این نام گفتند که «آمریکا باید به اعمال فشار سنگین بر رژیم ایران اقدام کند، زیرا که دلجویی از این کشور منجر به تغییر نخواهد شد … سیاست آمریکا ممانعت از ساخت سلاح هستهای توسط ایران یا به دست آوردن از راههای دیگر است و تحریمها اهرم فشاری برای منع دستیابی ایران به سلاح هستهای است.»
در پایان این نامه آمده: «در هیچ شرایطی نمیتوانیم اجازه دهیم ایران سلاح هستهای بسازد، لذا از شما درخواست میکنیم درباره برداشته شدن تحریم [از روی تهران] تجدید نظر کنید.»
پیش از این آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه 22 فوریه 2021 در همایش خلع سلاح گفت که کشورش خواهان تقویت و توسعه توافق هستهای با ایران است به نحوی که این توافق برنامه موشکی و اقدامات منطقهای ایران را هم در بر بگیرد.
بلینکن گفت که آمریکا هنوز به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای پایبند است است و دیپلماسی بهترین روش برای تحقق این هدف است.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود که جو بایدن رئیسجمهوری این کشور تاکید دارد اگر ایران به «پایبندی کامل» به توافق هستهای برجام که در سال 2015 امضاء شد، بازگردد، دولت ایالات متحده نیز چنین خواهد کرد.
او گفت واشنگتن میکوشد با اقدامات بیثباتکننده ایران در منطقه و ساخت موشکهای بالستیک از سوی این کشور برخورد کرد و به گفته او «میکوشیم از طریق همکاری با همپیمانان و شرکاء برجام را طولانیمدتتر کرده و با موضوعات نگرانکننده مانند رفتار بیثباتکننده ایران در منطقه و ساخت و انتشار موشکهای بالستیک مقابله کنیم.»
بلینکن تاکید کرد: «ایران باید به توافقهای ضمانتی که با آژانس بینالمللی انرژی اتمی دارد و همچنین تعهدات بینالمللیاش عمل کند.»
تلاشهای آمریکا برای گنجاندن برنامه موشکی ایران به برجام در حالی انجام میشود که این کشوراعلام کرده قصد دارد از بازرسی بازرسان بینالمللی از تاسیسات هستهایاش بکاهد. این بخشی از تلاشهای تهران برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی و آمریکا برای کاهش تحریمهایی است که دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا با خروج از برجام دستور از سرگیری آنها را صادر کرد.